Schoonmaken als een pro: zo krijg je de BBQ weer brandschoon
videoEen zwart, dik aangekoekt rooster na het barbecueën: waar moet je beginnen met schoonmaken? Hygiëne-expert Zoë Zwaanenburg van Poetsprins weet raad.
Delen per e-mail
In onze videoserie Schoonmaken als een pro laat Zoë zien hoe je keukengerei brandschoon krijgt. In deze video legt ze uit hoe je het vuile staal van het rooster eenvoudig weer als nieuw laat blinken. Daarbij hoef je niet zachtaardig te werk te gaan, blijkt.
Bekijk hier nog meer video's van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Surinamers redden tuinders in het Westland: ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben’
Toen tuinder Aad van der Kruk weg moest op zijn vaste stek en een nieuw bedrijf moest opstarten, besloot hij zijn kas te verhuren aan stedelingen. Zijn moestuintjes onder glas zijn populair, vooral in de Surinaamse gemeenschap. ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben'. -
Koken & eten Deelnemers Heel Holland Bakt worstelen met een broodje in de knoop: ‘Wat een hel’
In de derde aflevering van bakshow Heel Holland Bakt krijgen de bakkers het zwaar te verduren. Een brioche blijkt een ingewikkelde puzzel en hoe maak je taartjes die patisserie-waardig zijn? Een zenuwachtige bakker doet het onverwachts heel goed en een goede bakker valt door de mand. -
Koken & eten Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen. -
60(!) kilo frikandellen, shoarmavlees, hamburgers en kroketten gedumpt in de berm
Een hele trits frikandellen, lamskoteletten, hamburgers, kip en shoarma en hakvlees. Wel drie zakken vol vonden opsporingsambtenaren vanmiddag in de berm van de Hooge Voort in Linden. Nabij de A73-brug lagen de snackbar-lekkernijen voor het rapen. -
Wat Eten We Vandaag: Spaanse paella
Paella, je hebt dit typisch Spaanse gerecht vast wel eens gegeten. Het leuke aan dit geurige rijstgerecht is dat je er alle kanten mee op kunt. Zo variëren de ingrediënten in Spanje bijvoorbeeld afhankelijk van de regio waar je je bevindt.
-
PREMIUM
Vraag het ons Kunnen papaja's maagbeschermers vervangen?
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt expert Rutger Verhoeff, huisarts, de vraag: klopt het dat papaja kan helpen om maagbeschermers te vervangen? -
Wat Eten We Vandaag: Libanese salade met gegrilde halloumi en frambozenjam
Fattoush, kende jij het al? Deze frisse salade met groente, kruiden en brood komt uit de Libanese keuken en kent tal van lekkere variaties. Wij geven er een leuke twist aan door het toevoegen van frambozen(jam) en halloumi kaas. -
Wetenschappelijk Bewezen Waarom je na het eten van een hele appel voller zit dan wanneer je hem in stukken eet
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering krijg je uitleg over het stillen van je hongergevoel. Want hoe zorg je er voor dat je daadwerkelijk stopt met eten?