Volledig scherm
PREMIUM
Thuisslachter Herman Ter Weele (in zijn winkel) van slagerij Ter Weele. © Raphael Drent

Slager Herman slacht nog zelf: Elke dag vlees is echt niet nodig

Koken & etenNog maar zeer weinig slagers slachten ook daadwerkelijk zelf hun dieren. De controles, regels en stijgende kosten maken het bijna onmogelijk de dieren zelf te slachten. ‘Slagerijen zijn vaak eetwinkels.’

Zelfslachtende slager. Het is niet te missen. Het staat groot op de gevel en op de witte werkjas van Herman ter Weele. Een open deur? Slagers slachten toch altijd zelf? ,,Zeker niet. Vraag maar eens bij de slager waar de slachterij is.”

Bij Herman ter Weele in Oene is het iedere maandag slachtdag. De dieren worden aangevoerd en gaan korte tijd op stal waarna de slacht volgt. Wekelijks slacht hij in de slachterij achter de slagerswinkel twintig runderen, twintig varkens, lammeren en verwerkt hij nog eens zestig procent van het wild dat wordt geschoten in Nederland. 

  1. Restaurant Awards: Alma in Oisterwijk is beste nieuwkomer, Librije voor zesde keer beste restaurant

    Restaurant Awards: Alma in Oisterwijk is beste nieuwkomer, Librije voor zesde keer beste restaurant

    In de zesde editie van de Restaurant Awards hebben 500 gerenommeerde chefs gestemd op de beste restaurants in Nederland in 12 categoriën. Opvallend zijn 2 restaurants in Brabant: Alma in Oisterwijk is pas sinds november vorig jaar open en nu al de Beste Nieuwkomer. Zarzo in Eindhoven is zowel het Beste Wijn- als het Beste Prijs/Kwaliteit restaurant. De Librije mag zich voor de zesde keer het Beste Restaurant van Nederland noemen.