DEN HAAG - Familie-portret van de familie Van den Broek, die met de hele familie een slagerij hebben in de Reinkenstraat, hoek Obrechtstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
DEN HAAG - Familie-portret van de familie Van den Broek, die met de hele familie een slagerij hebben in de Reinkenstraat, hoek Obrechtstraat. © Henriette Guest

Slagersdochter Susanne was vegetariër, maar dat duurde niet lang: ‘Ik vind vlees veel te lekker’

Koken & EtenIn deze ambachtelijke slagerij staat al jaren een familie aan het roer. De kinderen van Peter-Jan van den Broek groeiden op met eigengemaakte worst en vinden de biefstuk van hun vader nog altijd het lekkerst. Zij vertellen hun familieverhaal. „Onze moeder kon je wakker maken voor een kalfsentrecote.”

  1. Silk Road heeft passie voor zinderende kruidenmengsels
    PREMIUM
    Over de Tong

    Silk Road heeft passie voor zinderende kruiden­meng­sels

    De zijderoute is de benaming voor een eeuwenoud netwerk van handelsroutes tussen het oude China en het Romeinse rijk. Naast zijde werden er onder andere ook diamanten, vruchten, thee en specerijen vervoerd. Niet alleen werd er handel uitgewisseld maar ook kennis van verschillende culturen en culinaire verscheidenheid. Bij restaurant Silk Road aan de Heuvelring in Tilburg worden allerhande gerechten uit de zijderoute geserveerd.