Volledig scherm
© 24Kitchen

Snelle erwtensoep en ouderwetse wentelteefjes

24KitchenDe dagen worden steeds kouder en dat betekent: tijd voor een echte Hollandse erwtensoep. Deze variant houd je lekker warm en maak je in een handomdraai. 

Ingrediënten voor 4 personen:
Erwtensoep:
- 1.5 l water
- 2 runderbouillonblokjes
- 1 knolselderij
- 1 winterpeen
- 450 g diepvriesdoperwten
- 1 bosje peterselie
- 1 rookworst

Ouderwetse wentelteefjes:
- 25 g boter
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 8 volkorenbiscuits
- 2 el kaneel
- 4 el suiker

Benodigdheden:
- Staafmixer

Bereiding:
Erwtensoep:
- Breng een pan met water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
- Schil en snijd de knolselderij in gelijke stukken en voeg toe aan de pan.
- Schil de winterpeen in kleine blokjes en kook samen met de knolselderij in circa 15 minuten gaar. Voeg de doperwten toe.
- Scheur de peterselie in grove stukken en voeg toe aan de soep. Pureer met de staafmixer tot een grove soep. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep en warm nog een paar minuten door.

Ouderwetse wentelteefjes:
- Smelt de boter in een koekenpan tot de boter goudbruin is.
- Meng in een diep bord de melk met het ei, snufje zout en 1 el kaneel.
- Wel de plakken beschuitjes in de melk tot ze zich goed volgezogen hebben. Bak de wentelteefjes circa 2 minuten aan iedere kant.
- Meng de suiker met 1 el kaneel.

Serveren:
Verdeel de soep over borden.
- Serveer de wentelteefjes op een apart bord en bestrooi met de kaneelsuiker.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl