Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Snijplanken zijn een bron van besmetting: zo maak je ze goed schoon

Koken & etenEen goede snijplank is onmisbaar in de keuken. Maar gebruik je er bij voorkeur één van kunststof, hout of glas? En hoe krijg je ze écht goed schoon? Drie experts geven tips. 

  1. In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen
    PREMIUM
    Koken & Eten

    In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen

    Plastic verpakkingen, tasjes voor eenmalig gebruik en wegwerpbekers, die laat de 37-jarige Maaike van Dijk-Bokkers liever links liggen. In plaats daarvan gaat ze al jaren op pad met haar weckpotten, herbruikbare broodzakken en bakjes om zo verpakkingsvrij mogelijk boodschappen te doen. Om anderen hier ook van bewust te maken deelt ze sinds kort speciale stickers uit aan winkeliers in ‘haar’ Nijkerk.