Twee-Michelinsterrenchef Soenil Bahadoer betreedt als eerste gastkok het altaar in de Mariakapel.
Volledig scherm
Twee-Michelinsterrenchef Soenil Bahadoer betreedt als eerste gastkok het altaar in de Mariakapel. © gratis

Soenil begint restaurant in Mariakapel

Koken op de plek van het altaar. Sommige mensen zullen het heiligschennis vinden, maar in Den Bosch kan het gewoon. In de Mariakapel op het GZG-terrein komt pop-uprestaurant Gast. Twee Michelinsterrenchefkok Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen begint er komend weekend te koken.

Voor het gloednieuwe pop-uprestaurant is de kapel al ver omgebouwd tot een restaurant, zo laat een woordvoerder van één van de initiatiefnemers Noord Brabant Culinair (NBC) weten. De chefs staan straks te koken op de plek van het altaar. Verder zijn de oorspronkelijke elementen en sfeer van de kapel bewaard gebleven, zo meldt de organisatie.

Brabant is in 2018 'Europees regio van de gastronomie' en daarom moeten er later dit jaar evenementen plaatsvinden in Gast dit restaurant. Er komen chefkoks koken die zijn aangesloten bij het NBC, een samenwerkingsverband van naar eigen zeggen de 'beste restaurants' van Brabant.

Soenil Bahadoers eigen restaurant, De Lindehof in Neunen, is momenteel vanwege een verbouwing gesloten. De sterrenchef kookt in het thema Soenil loves Vincent, naar de schilder Van Gogh die ook uit Nuenen kwam. Bahadoer belooft 'te koken zoals Vincent van Gogh schilderde'. Wat er op het menu staat, is nog niet bekend gemaakt.

Het diner kost 197,50 euro per persoon en omvat een welkomstdrankje, amuses, het 5-gangen Van Gogh-menu, een wijnarrangement, tafelwater en koffie of thee. Bahadoer kookt van 16 tot en met 18 februari en op 1 maart. Alleen voor de lunch op 18 februari zijn nog kaarten te krijgen.

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement