Soenil begint restaurant in Mariakapel
Koken op de plek van het altaar. Sommige mensen zullen het heiligschennis vinden, maar in Den Bosch kan het gewoon. In de Mariakapel op het GZG-terrein komt pop-uprestaurant Gast. Twee Michelinsterrenchefkok Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen begint er komend weekend te koken.
Voor het gloednieuwe pop-uprestaurant is de kapel al ver omgebouwd tot een restaurant, zo laat een woordvoerder van één van de initiatiefnemers Noord Brabant Culinair (NBC) weten. De chefs staan straks te koken op de plek van het altaar. Verder zijn de oorspronkelijke elementen en sfeer van de kapel bewaard gebleven, zo meldt de organisatie.
Brabant is in 2018 'Europees regio van de gastronomie' en daarom moeten er later dit jaar evenementen plaatsvinden in Gast dit restaurant. Er komen chefkoks koken die zijn aangesloten bij het NBC, een samenwerkingsverband van naar eigen zeggen de 'beste restaurants' van Brabant.
Soenil Bahadoers eigen restaurant, De Lindehof in Neunen, is momenteel vanwege een verbouwing gesloten. De sterrenchef kookt in het thema Soenil loves Vincent, naar de schilder Van Gogh die ook uit Nuenen kwam. Bahadoer belooft 'te koken zoals Vincent van Gogh schilderde'. Wat er op het menu staat, is nog niet bekend gemaakt.
Het diner kost 197,50 euro per persoon en omvat een welkomstdrankje, amuses, het 5-gangen Van Gogh-menu, een wijnarrangement, tafelwater en koffie of thee. Bahadoer kookt van 16 tot en met 18 februari en op 1 maart. Alleen voor de lunch op 18 februari zijn nog kaarten te krijgen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Oeps, paaltje geraakt: is het goedkoper om schade te claimen of zelf te betalen?
Rijd je jarenlang schadevrij, dan krijg je een forse no-claimkorting op je autoverzekering. Die kan oplopen tot wel 85 procent. Maar hoe werkt die korting precies? En wat is nou wijsheid als je per ongeluk een paaltje hebt geraakt? -
PREMIUM
Plast je kat in huis? Zo los je dat op: ‘Veel mensen vinden het niet mooi, maar het lost veel op’
Kattenpis op je vers gewassen lakens: geen pretje. Het plakt, het stinkt en je krijgt de geur er moeilijk uit. Maar hoe komt het dat katten soms op bed plassen? En hoe los je dat het beste op? Anneleen Bru, die onder meer de boekenreeks I Love Happy Cats schreef, helpt je op weg. -
Koken & Eten
Vlees van ruim duizend edelherten in de Oostvaardersplassen binnenkort weer te koop
Staatsbosbeheer moet deze winter 1600 edelherten afschieten in de Oostvaardersplassen in Flevoland. In het natuurgebied is ruimte voor maximaal vijfhonderd herten. Een klein deel van deze herten blijft achter in het gebied als voer voor andere dieren en micro-organismen. De andere herten komen beschikbaar voor consumptie. -
Goed nieuws voor zoetekauwen: New York krijgt snoepmuseum
In New York gaan in de zomer de deuren open van een snoepmuseum. Het museum, dat krap 3.000 vierkante meter groot wordt, is een initiatief van restaurantketen Sugar Factory. -
PREMIUM
Eenzame ouderen blij met maaltijd van voedsel dat supermarkt weggooit: ‘Ken geen beter restaurant’
Supermarkten gooien iedere dag een hoop eten weg. En veel mensen zijn eenzaam. Twee problemen die op het oog niets met elkaar te maken hebben. Toch worden ze in Woerden tegelijkertijd opgelost.
-
PREMIUM
Buikvet ontstaat door te veel en te slechte voeding: zo kom je ervanaf
Aan het begin van het jaar gaan we massaal op de gezonde toer. Ook dat buikje moet weg, zodat ons lichaam weer ‘strandklaar’ is. Maar dat blijft een lastige. Wat kun je doen? -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta arrabiata met pangasiusfilet
Arrabiata betekent in het Italiaans ‘boos’. Deze benaming slaat op de pittige smaak van de pasta. Voor de bereiding van pasta arrabiata wordt doorgaans rode peper gebruikt. Wij kiezen ditmaal voor jalepeño: net zo smakelijk en net iets minder pittig dan rode peper. -
Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants
Uit eten gaan – bijvoorbeeld op valentijnsdag – kan duur uitpakken, maar het hoeft niet. Zelfs in restaurants met een Michelin-ster kun je in veel gevallen voor een redelijk bedrag eten. De goedkoopste optie is Valuas in Venlo. Een menu van drie gangen kost daar 32 euro.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer