Te warm om te koken? Maak een van deze drie makkelijke salades (binnen 5 minuten klaar)
Koken & etenDe komende dagen is het uitzonderlijk warm en veel mensen hebben dan geen zin om in de keuken te staan. Een salade is dan wel zo makkelijk. Wij kozen er drie die je in een handomdraai bereidt.
Delen per e-mail
Geen puf? Te heet? Dan biedt een salade uitkomst. Zeker als het een gemakkelijke is. Je moet toch eten. In het boek Salades voor de lunchbox dat net is verschenen, staan supersnelle varianten. Eigenlijk bedoeld voor kantoortijgers, maar net zo geschikt voor een dag dat je weinig tijd en energie hebt.
Deze drie recepten zijn in een handomdraai klaar:
SALADE MET KIP, MANGO EN JALAPEÑODRESSING
De pittige kick in de jalapeñodressing compenseert de zoetheid van de mango perfect. Anders dan veel andere fruitsoorten wordt mango niet bruin nadat hij is gesneden. Je kan hem dus van tevoren snijden en luchtdicht afgesloten maximaal 4 dagen bewaren in de koelkast.
Ingrediënten
100 g gekookte kip, in stukjes
½ rijpe mango, in stukjes gesneden
1 kropje Romeinse sla, gehakt
¼ rode paprika, in stukjes gesneden
een handvol koriander, grof gehakt
Voor de jalapeñodressing
sap van ½ limoen
3 plakjes ingemaakte jalapeño, fijngehakt
1 el extra vergine olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereiding
1 Vermeng de ingrediënten voor de salade in een kom.
2 Vermeng de ingrediënten voor de dressing.
3 Giet voor je de salade gaat eten de dressing erover en vermeng alles goed.
KIKKERERWTENSALADE MET TONIJN EN KAPPERTJES
De zoet-zoute kappertjes maken deze salade echt bijzonder. Voel je vrij om alle kruiden die je bij de hand hebt toe te voegen om deze hartige salade wat meer kleur te geven.
Ingrediënten
95 g tonijn in olie uit blik, uitgelekt
100 g uitgelekte kikkererwten uit blik
1/4 rode ui, dun gesneden
2 el fijn geraspte Parmezaanse kaas
een handvol gesneden ijsbergsla
1 el babykappertjes
1 el fijngehakte dille
Voor de rodewijnazijndressing
1 el rodewijnazijn
2 el extra vergine olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereiding
1 Vermeng de ingrediënten voor de salade in een kom.
2 Vermeng de ingrediënten voor de dressing.
3 Giet voordat je de salade gaat eten de dressing erover en vermeng alles goed.
REGENBOOGSALADE
Deze kleurrijke low-carb salade is een fantastische manier om meer groenten op te nemen in je dieet. Je kan de ingrediënten variëren en gebruiken wat op een bepaald moment in het seizoen verkrijgbaar is – probeer rode bietjes in plaats van gele, witte- in plaats van rodekool, en gele, groene of rode paprika’s in plaats van oranje.
Ingrediënten
1 kleine courgette (in slierten gesneden)
1 kleine gele biet (in slierten gesneden)
1 kleine wortel (in slierten gesneden)
1/4 oranje paprika, in plakjes gesneden
een handvol geschaafde rode kool
een handvol cherrytomaatjes, doormidden gesneden
Voor de sinaasappel-misodressing
2 el sinaasappelsap
2 tl witte misopasta
1 tl sesamolie
versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereiding
1 Vermeng de ingrediënten voor de salade.
2 Vermeng de ingrediënten voor de dressing.
3 Giet voordat je de salade gaat eten de dressing erover en vermeng alles goed.
Olcay maakt haar favoriete salade, quinoasalade met haloumi:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Nooit een Tupperware-party meer in Nederland: ‘Dit is het einde van een tijdperk’
Tupperware trekt vanwege de dalende verkopen de stekker uit Nederland. En daarmee komt ook een einde aan die befaamde Tupperware-party, waarbij consulentes bij een gastvrouw (of -heer) thuis keukengerei en ander spul aan de man brengen. Het vertrek komt niet onverwacht, zegt de één. Voor de ander is dit het einde van een tijdperk. ,,Het draaide vooral om de gezelligheid.” -
Wat Eten We Vandaag: Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
Krijg je dagelijkse portie groente binnen met dit heerlijke recept. Deze gekruide gehaktballetjes worden bereid met een lekkere variatie aan groenten, te weten tomaat, courgette, paprika en aubergine. -
Wat Eten We Vandaag: Teriyaki kippenvleugels met bloemkool
Bij dit gerecht zul je gegarandeerd je vingers aflikken. Deze heerlijke teriyaki kippenvleugels worden in de oven bereid met bloemkoolroosjes. Buiten dat het een onwijs lekker gerecht is, heb je er ook nog eens weinig omkijken naar wanneer de kip in de oven zit. -
Wetenschappelijk bewezen
Bananen snel rot? Met deze tips houd je je fruit langer goed
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt onderzoeker Esther Hogeveen uit hoe je meer grip op je fruitschaal krijgt. -
video
Schoonmaken als een pro: zo krijg je de BBQ weer brandschoon
Een zwart, dik aangekoekt rooster na het barbecueën: waar moet je beginnen met schoonmaken? Hygiëne-expert Zoë Zwaanenburg van Poetsprins weet raad.
-
Horeca krijgt zware klap door coronacrisis: sterkste omzetdaling ooit
De omzet in de Nederlandse horeca is vorig jaar door de coronacrisis met ruim een derde gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het voor de branche om de sterkste krimp ooit. Hotels en cafés zijn het zwaarst getroffen. -
En IS HET WAT?
Jumbo maakt brood van ‘oud’ brood: is dat wel lekker?
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordelen professionals producten en wordt antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal beoordeelt voedingsdeskundige Desirée Marsman volkorenbrood dat is gemaakt van brood dat niet is verkocht. -
PREMIUMOver de Tong
Koken met een fijne Franse slag
Met het afhaalmenu van restaurant Bommels Bakhuys in Zaltbommel raken we steeds meer in herkenbare Franse sferen. Geen poespas, eerlijke smaken. Maar waar zijn de broodjes?