Volledig scherm
Thaise Curry met Jackfruit © Fairtrade Original

Thaise Groene Curry met een twist zonder dat je vlees mist!

Fairtrade Original (PARTNERBIJDRAGE)Sinds dit jaar vind je het nieuwste alternatief voor vlees in jouw supermarkt: jackfruit van Fairtrade Original! Met deze vrucht uit Thailand vervang je moeiteloos het vlees in jouw favoriete vleesgerecht. Jackfruit heeft de perfecte structuur en bite voor het maken van Thaise curry, zodat je niks hoeft te missen.

Zo maak je Thaise Curry met een twist

Thaise curry’s zijn hot! En dat is ook niet zo gek, want op een doordeweekse avond zet je dit gerecht zo op tafel. Maar wat deze curry écht speciaal maakt is de toevoeging van jackfruit. Naast de kikkererwten en boerenkool, geeft jackfruit de curry een stevige bite. En de grote bonus: voor dit gerecht heb je maar één pan nodig!

INGREDIËNTEN:

• 1 blik jackfruit van Fairtrade Original
• 1 blik kokosmelk van Fairtrade Original
• 1 pakje Thaise Groene Curry van Fairtrade Original
• 1 ui
• 1 zoete aardappel
• 100 gr boerenkool
• 80 gr kikkererwten
• 15 gr koriander
• 25 gr hazelnoten
• Plantaardige olie

BEREIDINGSWIJZE:

Volledig scherm
Jackfruit © Fairtrade Original

1. Spoel de stukjes jackfruit af, laat ze goed uitlekken en snijd ze in gelijke stukken.

2. Snipper de ui, snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 1 centimeter en snijd de boerenkool grof. Hak de koriander en hazelnoten. Spoel de kikkererwten af en laat ook deze goed uitlekken.

3. Verwarm 2 eetlepels olie in een wok of pan met dikke bodem en bak hierin de ui en de zoete aardappelblokjes. Doe de currypasta erbij en bak even mee. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door tot de pasta is opgelost, en doe de stukjes jackfruit erbij. Laat het geheel al roerend zachtjes sudderen tot de zoete aardappel beetgaar is. Doe de boerenkool en kikkererwten erbij en warm nog even door.

4. Bestrooi de curry voor het serveren met de gehakte hazelnoten en de koriander.

TIP: Lekker met platbrood of (zilvervlies) rijstnoedels!

Wat is jackfruit?

Jackfruit is een Aziatische vrucht en kun je op twee manieren eten: rijp en geel, of jong en groen. Het jonge jackfruit is ideaal om mee te koken, omdat het neutraal van smaak is. Het vruchtvlees neemt gemakkelijk alle smaken op, waardoor je het heel goed kunt kruiden en marineren. En het heeft direct een vlezige structuur. Net echt! Dat zorgt ervoor dat hij de ideale gangmaker is op het menu van iedereen, die van lekker en makkelijk eten houdt.

Volledig scherm
Je koopt Fairtrade Original Young Jackfruit in blik bij jouw Albert Heijn in het schap bij de peulvruchten of online via ah.nl © Fairtrade Original

Jackfruit in blik van Fairtrade Original komt uit Thailand. De boeren die het verbouwen, maken deel uit van de Fairtrade-gecertificeerde groep ‘Fairtrade Pineapple Growers Group’. De volledige groep bestaat uit 49 boeren, die al sinds 2007 fairtrade ananas en mango voor Fairtrade Original verbouwen. De helft van deze boeren verbouwt daarnaast ook jackfruit. Door het aan Fairtrade Original te leveren, ontvangen zij bovenop de marktprijs een extra Fairtrade-premie van vijftien procent. Daarnaast kunnen de boeren hun risico’s beter spreiden met deze nieuwe toevoeging aan het assortiment, mocht bijvoorbeeld een ananas- of mango-oogst mislukken.

Meer weten over jackfruit? We leggen het je uit in deze animatie van vrucht tot vlees:

Wat maak ik nog meer met jackfruit?

Naast curry maak je ook Mexicaanse Nacho’s, Indonesische Rendang, Vietnamese Bao Buns of een vegetarisch broodje Pulled Pork net zo lekker (of nóg lekkerder) met jackfruit. Wil je zelf de smaak, textuur en eindeloze mogelijkheden van jackfruit ontdekken? Ontdek meer recepten & jackfruit inspiratie op jackfruit.nl!