Volledig scherm

Tip: Zo bak je de perfecte biefstuk

Een lekker mals biefstukje gaat er op z'n tijd wel in. Maar wat is het zonde als dit sappige stuk vlees z'n mooie laagje verliest en het aanbakt in de pan. Wil je weten hoe je van die aangekoekte gerechten afkomt? Lees snel verder.

Stap 1: Warm de pan heel rustig op.
Stap 2: Strooi wat zout op de biefstuk.
Tip: Doe hier geen peper op, want dat verbrandt in de pan.
Stap 3: Terwijl de pan opwarmt, voeg je wat zonnebloemolie toe.
Stap 4: Wacht tot de pan goed warm is.
Tip: Doe geen boter in de pan, want dat verbrandt.
Stap 5: Als de biefstuk loskomt aan de rand, keer je 'm om.
Stap 6: Voeg wat roomboter toe voor de smaak en zet het vuur zachter.
Stap 7: Haal de biefstuk uit de pan.
Tip: Laat de biefstuk even rusten. Dit doe je door er een velletje aluminiumfolie op te leggen. Waarom? Als je hem meteen aansnijdt, loopt het vocht er namelijk uit.

En klaar: daar is je perfecte biefstuk. Aanvallen maar!

Meer keukentips? Bekijk hier alle First Eet video’s.

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.