Volledig scherm
© 24Kitchen

Traybake met wintergroenten & kruiden en runderworst

Met dit gerecht lijkt het alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Het simpel om te bereiden en kost alleen wat tijd in de oven. Een ovenschotel met wintergroenten en runderworstjes. 

Ingrediënten voor 4 personen:
- 400g roseval aardappels
- 0.5 koolrabi
- 2 pastinaken
- 2 rode uien
- 2 takjes rozemarijn
- 4 blaadjes salie
- 6 teentjes knoflook
- 500g rundersaucijzen of andere runderworst
1 scheutje sherryazijn

Benodigdheden:
- Bakplaat of braadslee

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Boen de aardappels en pastinaken schoon en snijd ze in stukken.
- Schil en snijd de koolrabi in stukken.
- Pel en snijd de uien in parten. Kneus en pel de knoflooktenen.
- Doe alle groenten en rozemarijntakken en salieblaadjes op een bakplaat of in een braadslee. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Schep goed om. Leg de worsten erbij.
- Bak het gerecht circa 45 minuten tot de worst gaar is en de groenten lekker geroosterd zijn.
Breng eventueel op smaak met een scheutje sherryazijn.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl