Vette hap voor veganisten! Emiel en Laurens bezorgen de vegan kapsalon bij je thuis
videoDe vette veganistische hap is een gat in de markt, zeggen de Amersfoortse ondernemers Laurens Bruijn (26) en Emiel Kroon (24). Sinds een paar weken kun je veganistische snacks bij ze bestellen, met als klapper de vegan kapsalon.
Delen per e-mail
Tijd om te praten heeft gediplomeerd kok Emiel Kroon (niet veganistisch of vegetarisch) eigenlijk niet. Op vrijdag rond 16.00 uur is hij druk bezig met het rollen van spring rolls, een soort loempia met daarin onder meer tofu, glasnoedels en avocado, gerold in een flinterdun rijstvelletje. Helemaal veganistisch, dus zonder dierlijke producten als vlees en zuivel, net als de andere elf gerechten op de kaart.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Servies van ‘milieuvriendelijk’ bamboe uit de handel vanwege gevaarlijke gifstoffen
Serviesgoed van bamboe en melaminekunststof, zoals bekers die voor ‘to go’ worden gebruikt, mag niet meer worden verkocht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dat het servies gifstoffen afgeeft wanneer het in contact komt met warmte. Dat kan leiden tot maagirritatie. Vooral voor kleine kinderen is deze stof gevaarlijk. -
Supermarktketen Deen verkocht aan AH, Vomar en DekaMarkt
Supermarktketen Deen wordt overgenomen door branchegenoten Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt. -
Wat Eten We Vandaag: Brabantse worstenbroodjes met een twist
Alaaf! Als je bekend bent met Brabant dan ken je de worstenbroodjes vast ook wel. De broodjes kun je kant-en-klaar kopen en even opwarmen in de oven, maar hoe leuk om ze eens zelf te maken? De worstenbroodjes krijgen een twist door de broodjes af te toppen met sesam- en maanzaad. -
PREMIUM
Afvalvrije kruidenier tuft straks door Rotterdam en Capelle: ‘Mensen hoeven niet met potjes te zeulen’
In een knalrood SRV-busje brengen Capellenaren Tessa Overboom en Anne Sonnleitner (beide 29) producten zonder verpakking aan de man. Binnenkort tuft de afvalvrije kruidenier op wielen door de straten van Rotterdam en Capelle aan den IJssel. -
PREMIUMOver de Tong
Hung Ying, een Chinees met traditie
Wij zijn benieuwd naar het lunchmenu ‘Louis’ op de kaart van restaurant Hung Ying in Eindhoven. Wanneer de lunch bezorgd wordt, slaan we stijl achterover van de hoeveelheid gerechtjes, te veel om allemaal in detail te beschrijven. We nemen u mee aan tafel.
-
Wil jij alles weten over koffie? Bregje en Joost maken een podcast over ‘het zwarte goud’
Bregje Deben (46) en haar partner Joost Leopold (50) uit Utrecht hebben een koffieschool aan de Kanaalweg. Deze week zijn ze een podcast gestart over koffie. „Er is veel belangstellling voor koffie.” -
Koken & eten
Zo maak je zelf gemakkelijk heerlijke zuurkool - milder en knapperiger dan uit een pakje
Het mag buiten al wat warmer worden, maar winterkost en dan zeker zuurkool gaat er altijd in. Hier vind je de allerlekkerste versie volgens culinair auteur Laura de Grave. Zij deelt het recept om de zuurkool heel simpel zelf te maken. -
PREMIUMVraag het ons
Dit is waarom erwtensoep zo gezond is
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Vandaag beantwoord voedingsdeskundige Monica Mars de vraag hoe het zit met de voedingswaarde van snert.