Voor het eerst file in Zeeuws dorp: allemaal in de rij voor hamburgers en pizza
In het Zeeuwse dorp Waarde hebben ze tegenwoordig iets nieuws: een file. Elke vrijdag en zaterdag staat er net buiten het dorp een rij wachtende auto's. Niet omdat het verkeer er zo enorm is toegenomen of dat er wegen zijn afgesloten. Nee, in Waarde is de file uit vrije wil. Hij staat namelijk voor het drive-thru restaurant van de familie Goud.
Delen per e-mail
Vorige week zijn we ook al geweest. Toen heb ik een pizza gegeten, die was ook hartstikke lekker. Nu proberen we eens een keer een hamburger
,,Doe mij maar twee hamburgers", doet Sharon de Leeuw haar bestelling als ze na een tijdje wachten aan de beurt is. Net als bij grote broer McDonald’s moet dat bij het eerste raampje, in dit geval het eerste kraampje. Daar neemt Lars Lobbezoo de bestellingen aan, rekent ze netjes op afstand met de pinautomaat af en geeft de bestellingen door aan de keuken. En hop, doorrijden. Volgende klant!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koningin Máxima is megafan van deze zeewierburger (en hij ligt nu bij de Albert Heijn)
Europa lijkt al overtuigd van de oer-Hollandse culinaire uitvinding van Mark Kulsdom en Lisette Kreischer en zelfs koningin Máxima is fan. Voor de liefhebbers in Nederland is er goed nieuws: vanaf deze week is de The Dutch Weed Burger ook te vinden in de schappen van Albert Heijn. -
PREMIUM
Megawinkel Lidl: modernste snufjes én een tapasbar
Zierikzee krijgt de (voorlopig) grootste Lidl van Zeeland. Eentje die helemaal is ingericht met de nieuwste snufjes uit de keuken van de supermarktketen, zo is de belofte. -
Koken & eten
André van Duin steelt de show in Heel Holland Bakt: ‘Dit is meer een dood schildpadje’
Drie mannekes, drie vrouwkes. Dat zijn de zes overgebleven kandidaten zoals presentator André van Duin ze noemde tijdens de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt. Gisteren keken er bijna 3,4 miljoen mensen naar de bakwedstrijd. -
Met een sterrenmaaltijd door de stad wandelen? Dat kan sinds kort in Rotterdam
Wandelingen langs restaurants voor een afhaalhapje blijken populair in coronatijd en deze ‘veilige hobby’ krijgt nu een chique variant. In Rotterdam kunnen wandelaars sinds vorig weekend langs sterrenzaken hobbelen voor een coquille of ravioli van linzen. De tochten blijken populair. ,,Voor komend weekend zijn veel tijdsloten al volgeboekt.” -
PREMIUM
Raymon en Marchiano lanceren eigen jenever: ‘Oubollig? Als opa en oma het drinken, drinkt iedereen het’
Ze gaven zichzelf een jaar de tijd om 1250 flessen te verkopen. Binnen tien dagen waren ze op. De jenever Barak’51 van twee Leerdamse vrienden blijkt niet alleen binnen de Molukse gemeenschap een schot in de roos. ‘Ook bij mensen die zeggen dat ze geen jenever lusten.’
-
BinnensteBuiten: de makers vieren duizendste uitzending met een feestelijk ananasdrankje
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Vanavond is de duizendste aflevering te zien. Een lekker kijkmoment net na etenstijd, vinden de fans. -
PREMIUMde Pollepel thuis
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
Alles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers. -
Tony's Chocolonely wil cacao-industrie (opnieuw) wakker schudden
Europese wetgeving is hard nodig om bedrijven in de cacao-industrie te verplichten misstanden zoals kinderarbeid en slavernij in hun keten aan te pakken. Dat stelt Tony's Chocolonely.