Voor in de vriezer of maak iemand anders blij: bij deze maaltijden maak je makkelijk een extra portie
Koken & EtenAls je toch kookt, kun je net zo goed meteen wat meer maken zodat je die extra portie in je vriezer kunt stoppen. Of je maakt er iemand anders blij mee.
Eatertainment geeft drie recepten die zich makkelijk laten vermenigvuldigen. Kleine moeite, groot plezier.
Ovenschotel met kip en zoete aardappel
Deze ovenschotel maak je met kip en zoete aardappel. De marinade voor de kip wordt gemaakt met onder andere ketjap en honing. In de ovenschotel zitten veel groenten en je hebt er bijna geen werk aan. Een kwestie van de schaal in de oven schuiven waardoor je tijd hebt om iets anders te doen terwijl je eten gaart.
Spitskoolstamp met gekarameliseerde ananas
Spitskool, kerrie en ananas? Klinkt misschien gek, maar dit is echt een mooie combinatie. Spitskool is een veelzijdige groente, die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit gerecht wok je de spitskool omdat dan smaak en vitamines behouden blijven. Als laatste voeg je gekarameliseerde ananasschijven toe.
Tagliatelle met kipreepjes in roomsaus
Een romig pastagerecht? Kom maar door. Deze tagliatelle maak je makkelijk én snel. Gecombineerd met kipreepjes, kastanjechampignons en verse spinazie is dit een maaltijd om je vingers bij af te likken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers
Lekker voor bij de borrel: deze gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Wat Eten We Vandaag: Kapucijnerschotel met tuinbonen en quinoa
Een lekker vegetarisch, voedzaam gerecht? Wij hebben het voor je gevonden. De kapucijners spelen de hoofdrol in dit recept. Kapucijners zijn peulvruchten uit de erwtenfamilie en bevatten ontzettend veel voedingsvezels waardoor het een geschikte vervanger is voor vlees. In de zomerperiode kun je kapucijners ook vers verkrijgen, maar voor dit recept gebruiken we voorgekookte kapucijners. Wel zo makkelijk. -
PREMIUM
Op het krijtbord kies je uit kraakverse en kostelijke vis
Gelukkig, ook al heet het restaurant Het Viswijf, de visliefhebber is hier in Den Bosch op de juiste plek. Kom wel op tijd, want al gauw staan er strepen door verse vissoorten op het krijtbord.'s-Hertogenbosch
-
Wat Eten We Vandaag: Saoto soep
-
-
-
1
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
Wat Eten We Vandaag: Enchiladas met kip
Enchiladas zijn afkomstig uit de Mexicaanse keuken, voor dit recept vullen we tortillawraps met tomatenblokjes, zwarte bonen, spinazie en kip.