Warme chocolademelk, maar dan anders
Met dit koude weer krijg je steeds meer zin in warme chocolademelk. De traditionele chocomel opgewarmd in een pannetje smaakt altijd goed, maar afwisseling kan nooit kwaad. Probeer deze heerlijke varianten!
Delen per e-mail
Warme chocolademelk met pepermunt
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 4 kopjes:
- 500ml volle melk
- 500ml vloeibare slagroom
- 130gr chocolate chips
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel pepermuntextract
- Slagroom uit een spuitbus
- Stukjes zuurstok
Bereiding:
- Doe de chocolate chips in een grote kom die tegen warmte kan.
- Doe de melk en de slagroom in een pan op laag vuur en laat staan tot het warm is. Laat dit niet aanbranden.
- Als dit warm is, giet je het in de kom met chocolate chips en roer je het geheel door elkaar tot de chocolade gesmolten is.
- Voeg het vanille- en pepermuntextract toe en roer dit mee.
- Giet de chocolademelk in de kopjes en maak af met slagroom en verkruimelde stukjes zuurstok.
Bron: No. 2 Pencil
Sweet salty caramel
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 kopjes:
Karamelsaus
- Water
- 50g suiker
- 75ml slagroom
- 1el boter
- 1 snufje (zee)zout
Chocolademelk
- 20g pure chocolade (minstens 70 procent cacao)
- 500ml volle melk
Extra nodig:
- Slagroom
- 2 mokken
Bereiding:
Karamelsaus
- Zet een kleine pan met een dikke bodem op een middelhoog vuur en doe er een scheutje water met de suiker in.
- Laat karamelliseren tot het mengsel donkerbruin wordt. Blus de karamel af met slagroom, pas op: het kan spetteren.
- Laat het circa 5 minuten rustig inkoken. Voeg op het laatst een klontje boter en een snuf zeezout toe.
- Haal de pan van het vuur. Naarmate de karamel afkoelt, wordt deze harder.
Chocolademelk
- Smeer de binnenste randen van de mokken in met de gezouten karamelsaus.
- Door de mok te draaien, verdeel je de karamelsaus mooi over de randen. Bewaar een klein beetje voor de garnering.
- Snijd de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de melk in een pannetje en laat de chocolade er in smelten.
- Giet de chocolademelk in de mokken en spuit er slagroom op. Garneer de slagroom met de overgebleven karamelsaus.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Warme chocolademelk met Oreo-koekjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 4 kopjes:
- 1l volle melk
- 8 Oreo-koekjes
- 45g ongezoet cacaopoeder
- 15g maizena, optioneel.
Bereiding:
- Meng 1/3 van de melk, de Oreo's, cacao en maizena tot een glad mengsel.
- Verwarm de rest van de melk in een steelpan. Roer goed zodat de melk niet aanbrandt. Doe dit ongeveer 8-10 minuten.
- Voeg het Oreo-mengsel toe aan de steelpan en roer dit goed door. Laat het nog ongeveer 5 minuten warm worden.
- Haal de pan van het vuur en giet de chocolademelk in een mok. Serveer met slagroom en stukjes Oreo.
Bron: WonkyWonderful
Warme chocolademelk met Nutella
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 4 kopjes:
- 1l volle melk
- 10el Nutella
- slagroom
- mini-marshmallows
Bereiding:
- Verwarm de volle melk in een steelpan en roer de Nutella erdoorheen.
- Roer goed door en laat niet aanbranden.
- Giet de chocolademelk in de kopjes.
- Maak het geheel af met slagroom, mini-marshmallows en een 'drizzle' Nutella.
Bron: Genius Kitchen
Wil je kans maken op het nieuwe boek 'de Brabander Bakt'? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.
Verder in het nieuws
-
Albert Heijn past misleidende producten aan na nominatie voor Gouden Windei
Albert Heijn heeft toegezegd twee producten aan te passen nadat de supermarktketen door Foodwatch is genomineerd voor het Gouden Windei 2019, de verkiezing van het meest misleidende voedingsproduct van het jaar. Het gaat om seizoensgroenten en de kaasspread. -
Sergio Herman opent derde restaurant in Antwerpen
‘Le Pristine’, zo zal het nieuwe restaurant van Sergio Herman heten. Na Frites Atelier en sterrenrestaurant The Jane opent de Nederlandse kok binnenkort een derde restaurant in Antwerpen, in de Lange Gasthuisstraat. De opening van Le Pristine staat gepland voor midden april. -
Koken & eten Dit is waarom AH en Jumbo hun sintlekkers nu al in de uitverkoop gooien
De sint is het land nog niet uit of supermarkten Jumbo en Albert Heijn willen al van hun sinterklaassnoepgoed af. Waarom is dat? -
Koken & eten Lichaamstemperatuur kan sleutel zijn tot succes bij het afvallen
Het mechanisme in je hersenen dat ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur op peil blijft, kan je ook helpen om sneller gewicht te verliezen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek bij muizen door wetenschappers van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Scripps Research. -
Meer supers over op kipvleeswaren met keurmerk
Steeds meer supermarkten stappen over op een huismerk kippenvleeswaren met een dierenwelzijnskeurmerk. Voor Wakker Dier geldt dit keurmerk als ,,ondergrens voor vleeswaren”.
-
Wat Eten We Vandaag: Apple crumble in een gourmetpannetje
Apple crumble: het ideale toetje in een gourmetpannetje. Tip: geen kaneelsuiker in huis? Meng dan 1 tl kaneel met 4 el kristalsuiker. -
Koken & eten 'Uitvinder’ eendenborst (84) overleden
De Franse chef-kok die eendenborst wereldwijd beroemd maakte als delicatesse is niet meer. André Daguin overleed op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Auch. -
Kerstbuffet voor een prikkie bij Ikea-vestigingen
Meubelgigant Ikea organiseert grote kerstbuffetten in verschillende vestigingen. In Duiven kunnen bijvoorbeeld 750 mensen aanschuiven voor het buffet met warme en koude gerechten.