Warme chocolademelk, maar dan anders
Met dit koude weer krijg je steeds meer zin in warme chocolademelk. De traditionele chocomel opgewarmd in een pannetje smaakt altijd goed, maar afwisseling kan nooit kwaad. Probeer deze heerlijke varianten!
Delen per e-mail
Warme chocolademelk met pepermunt
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 4 kopjes:
- 500ml volle melk
- 500ml vloeibare slagroom
- 130gr chocolate chips
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel pepermuntextract
- Slagroom uit een spuitbus
- Stukjes zuurstok
Bereiding:
- Doe de chocolate chips in een grote kom die tegen warmte kan.
- Doe de melk en de slagroom in een pan op laag vuur en laat staan tot het warm is. Laat dit niet aanbranden.
- Als dit warm is, giet je het in de kom met chocolate chips en roer je het geheel door elkaar tot de chocolade gesmolten is.
- Voeg het vanille- en pepermuntextract toe en roer dit mee.
- Giet de chocolademelk in de kopjes en maak af met slagroom en verkruimelde stukjes zuurstok.
Bron: No. 2 Pencil
Sweet salty caramel
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 kopjes:
Karamelsaus
- Water
- 50g suiker
- 75ml slagroom
- 1el boter
- 1 snufje (zee)zout
Chocolademelk
- 20g pure chocolade (minstens 70 procent cacao)
- 500ml volle melk
Extra nodig:
- Slagroom
- 2 mokken
Bereiding:
Karamelsaus
- Zet een kleine pan met een dikke bodem op een middelhoog vuur en doe er een scheutje water met de suiker in.
- Laat karamelliseren tot het mengsel donkerbruin wordt. Blus de karamel af met slagroom, pas op: het kan spetteren.
- Laat het circa 5 minuten rustig inkoken. Voeg op het laatst een klontje boter en een snuf zeezout toe.
- Haal de pan van het vuur. Naarmate de karamel afkoelt, wordt deze harder.
Chocolademelk
- Smeer de binnenste randen van de mokken in met de gezouten karamelsaus.
- Door de mok te draaien, verdeel je de karamelsaus mooi over de randen. Bewaar een klein beetje voor de garnering.
- Snijd de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de melk in een pannetje en laat de chocolade er in smelten.
- Giet de chocolademelk in de mokken en spuit er slagroom op. Garneer de slagroom met de overgebleven karamelsaus.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Warme chocolademelk met Oreo-koekjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 4 kopjes:
- 1l volle melk
- 8 Oreo-koekjes
- 45g ongezoet cacaopoeder
- 15g maizena, optioneel.
Bereiding:
- Meng 1/3 van de melk, de Oreo's, cacao en maizena tot een glad mengsel.
- Verwarm de rest van de melk in een steelpan. Roer goed zodat de melk niet aanbrandt. Doe dit ongeveer 8-10 minuten.
- Voeg het Oreo-mengsel toe aan de steelpan en roer dit goed door. Laat het nog ongeveer 5 minuten warm worden.
- Haal de pan van het vuur en giet de chocolademelk in een mok. Serveer met slagroom en stukjes Oreo.
Bron: WonkyWonderful
Warme chocolademelk met Nutella
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 4 kopjes:
- 1l volle melk
- 10el Nutella
- slagroom
- mini-marshmallows
Bereiding:
- Verwarm de volle melk in een steelpan en roer de Nutella erdoorheen.
- Roer goed door en laat niet aanbranden.
- Giet de chocolademelk in de kopjes.
- Maak het geheel af met slagroom, mini-marshmallows en een 'drizzle' Nutella.
Bron: Genius Kitchen
Wil je kans maken op het nieuwe boek 'de Brabander Bakt'? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
Iemand een patatje met... chocolade?
Sommige combinaties zie je niet direct voor je. Zo moeten wij even wennen aan het idee van een patatje met chocoladesaus. Het is een gewaagde zet van Giovanni Van Thielen (30) en Joke Verboom (36), bedrijfsleiders van Frituur Den Heiberg. -
Deze chocolade trends zijn de droom van iedere chocoholic
Sommige mensen kunnen het bij een klein stukje chocolade houden. Anderen eten meteen de hele reep op. Ben jij ook een ‘chocoholic’? Dan gaat je hart vast sneller kloppen van elke chocolade trend die op je pad komt. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet, waarbij het water je in de mond loopt. -
‘Langste fastfood drive-through van Europa’ op Vliegveld Twenthe gaat - voorlopig - niet door: ‘Belangstelling té overweldigend’
De culinaire drive-through van Stanislaus Brewskovitch en Vliegveld Twenthe op de strip van het vliegveld gaat komend weekend niet door. De belangstelling voor het evenement is zo groot, dat de bedenkers meer tijd nodig hebben om het op een veilige manier te kunnen organiseren. -
PREMIUMvideo
Vette hap voor veganisten! Emiel en Laurens bezorgen de vegan kapsalon bij je thuis
De vette veganistische hap is een gat in de markt, zeggen de Amersfoortse ondernemers Laurens Bruijn (26) en Emiel Kroon (24). Sinds een paar weken kun je veganistische snacks bij ze bestellen, met als klapper de vegan kapsalon.
-
Koken & eten
IKEA past claim koekenpan aan over giftige stof in anti-aanbaklaag
Beter voor de natuur, dat zou de koekenpan van IKEA zijn. Voor de anti-aanbaklaag wordt volgens het woonwarenhuis niet het zeer giftige PFOA gebruikt. Dat een andere zeer giftige stof wordt gebruikt, vermeldde Zweedse meubelgigant niet. Na vragen van deze site daarover past IKEA de claim wereldwijd aan. -
Koken & eten
Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen. -
Wat Eten We Vandaag: Kokos Laka met koriander visballetjes
Laksa is een currysoep afkomstig uit Singapore. Een pittige, romige noodlesoep die vaak gecombineerd wordt met vis. Wij gebruiken in dit recept witvis. Je kunt de currypasta zelf maken maar als je weinig tijd hebt, kun je ook kant-en-klare currypasta gebruiken.