Wat Eten We Vandaag: Aardappelsoep met truffeltapenade
Deze aardappelsoep is feestelijk dankzij de toevoeging van truffeltapenade. We serveren de soep met zelfgemaakte crostini’s gemaakt van een Italiaanse bol. Restjes over? Gooi de soep niet weg, want de volgende dag is deze net zo lekker.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: diner, vegetarisch
Ingrediënten:
- 400 gr kruimige aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el zonnebloemolie
- 2 takjes rozemarijn
- 8 takjes tijm
- 800 ml water
- 1,5 groentebouillonblokje
- 60 ml kookroom
- 1 Italiaanse bol
- 50 ml olijfolie
- Peper en zout
- 320 gr roodschillige aardappelen
- 4 el truffeltapenade
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Hier vind je video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Kabeljauw in knapperig korstje
Een licht stukje vis met een knapperig maar ook romig korstje, dankzij de toevoeging van kwark. -
PREMIUM
Italiaanse tapas naar hartelust bij Donato's in Ravenstein
Het historische Ravenstein langs de Maas is een bezoek meer dan waard. De pracht en praal binnen de stadspoorten, geven tijdens onze stadswandeling een indrukwekkende kijk op het cultuurhistorisch erfgoed van het vestingstadje. De stadspomp, Stellingmolen en vestingwal behoren tot de talloze bezienswaardigheden. Daar is restaurant Donato's er zeker één van.Ravenstein -
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Parmezaan-kipnuggets uit de airfryer met spicy mayonaise en citroendip
Zelf kipnuggets maken is helemaal niet moeilijk is en ook nog eens veel lekkerder dan een kant-en-klare diepvriesvariant. Deze Parmezaan kipnuggets uit de aifryer met zelfgemaakte spicy mayonaise en citroendip zijn ideaal voor het weekend. -
PREMIUM
Charme van De Zwaan zien we aan tafel en op het bord niet terug
Café-restaurant De Zwaan wordt al 200 jaar de gezelligste ‘huiskamer’ van Son genoemd. In de tijd dat de stoomtram tussen Veghel en Eindhoven tufte, was het ook nog een tramstation. Nu nog steeds een plek om met een drankje en hapje tot rust te komen. Zonder hoogstandjes.Son
-
PREMIUMmet video
Ovenbitterbal is níét gezonder dan een gewone bitterbal, en nog 12 feiten
Hij is rond, krokant en precies honderd jaar. Vlak vóór de Dag van de Bitterbal - ja, die bestaat- vertelt culinaire expert/fan Wanda van der Linden alles wat je erover weten wil. -
-
-
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties.