Wat Eten We Vandaag: Bistecca alla pizzaiola

Bistecca alla pizzaiola is een Napolitaanse klassieker. Gezegd wordt dat dit gerecht ontstond in het huis van een pizzabakker. Hij kwam thuis na een zware werkdag en zijn vrouw ging snel de keuken in om hem op te laden met eten. Hiervoor gebruikte ze de luttele ingrediënten die ze in huis had.

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30

Ingrediënten

Bistecca
4 entrecotes
- 1 el olijfolie
- zout

Saus
2 grote knoflooktenen
- 2 el olijfolie
- 2 blikken gepelde tomaten
- 3 takken verse oregano
- ½ tl gedroogde chilivlokken
- zout

Erbij
2 rode paprika’s
- 500 g groene asperges
- 8½ el olijfolie
- 800 g krielaardappels
- zout en peper
- 1 bosje rozemarijn
- 2 tenen knoflook
- 3 el groene olijven
- ½ bosje oregano

Benodigdheden
Barbecue, 2 koekenpannen met metalen handvat

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Bistecca alla pizzaiola © 24Kitchen