Wat Eten We Vandaag: Blondies met affogato

De blondie wordt gezien als het zusje van de brownie. Het verschil? Bij de blondie wordt in plaats van melkchocolade, witte chocolade gebruikt. Daarnaast serveren we een affogato. Dit is een Italiaanse dessert van vanilleijs overgoten met espresso.

Bakken
Aantal personen: 12
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

Blondie
185 g witte chocolade (in stukken)
- 185 g roomboter
- 3 eieren
- 250 g lichtbruine basterdsuiker
- Snufje zout
- 180 g bloem
- ¼ tl bakpoeder
- 125 pecannoten (optioneel roosteren)

Affogato (per persoon)
1 bol vanille-ijs
- 1 hete espresso

Benodigdheden
Bakpapier, brownievorm 23x23 cm, ijsbolletjesschep

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Blondie met affogato © 24Kitchen