Wat Eten We Vandaag: Bonensoep met chimichurri dressing
Deze heerlijke bonensoep is geen klassiek Zuid-Amerikaans gerecht, maar een afgeleide variant van Peruviaanse bonensoep. Wij maken de soep af met een zelfgemaakte chimichurri dressing.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 300 ml groentebouillon
- 100 gr quinoa
- 1 rode peper
- 3 takjes koriander
- 3 takjes platte peterselie
- 3 el rode wijnazijn
- 400 gr bonenmix uit blik
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Bakkers klaar, bakken maar (maar dan zonder tarwebloem)
Nu de schappen met bloem vaak leeg zijn, lijkt brood en cake bakken een stuk moeilijker. Dat hoeft het niet te zijn, weet Marike Bol van Oh My Pie. Zij bakt door haar glutenintolerantie al tien jaar zonder tarwebloem en legt uit welke alternatieven je kunt gebruiken. -
Wat Eten We Vandaag: Tabouleh met linzen en tonijn
Tabouleh is een frisse peterseliesalade uit de Libanese en Syrische keuken. Normaal gesproken met bulgur, maar wij maken de salade met linzen, tomaten, munt en peterselie. Je kunt ervoor kiezen om de salade te serveren als bijgerecht of als een complete maaltijdsalade met tonijnsteak: wij kiezen in dit recept voor het laatste. -
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’ -
Wat Eten We Vandaag: Salmorejo: Koude tomatensoep met ei
Salmorejo is een koude soep op basis van brood, tomaten, knoflook en olijfolie. Het gerecht is, net zoals gazpacho, afkomstig uit de Spaanse keuken, maar is anders van smaak. Salmorejo is dikker en heeft een ei als topping. -
PREMIUMKoken & Eten
Deze populaire snack in het vliegtuig verkopen vrijwel alle maatschappijen
Maaltijden smaken anders op grote hoogte en de piepkleine galley (de keuken) is niet uitgerust voor grote gerechten. Maar vliegtuigvoedsel bepaalt voor een groot deel onze beleving van de vliegreis. Zeven handige weetjes op een rij.
-
Koken & Eten
Jumbo maakt slechte beurt met verkeerde info over melktekort: ‘Dit deugt niet’
Jumbo kampt al een paar dagen met lege melkschappen. Verschillende Jumbo-supermarkten hebben briefjes opgehangen waarin het probleem wordt uitgelegd, maar ze lijken hier allemaal hun eigen draai aan te geven. Dit zorgt voor verwarring en verontwaardiging bij verschillende partijen. ,,Wat mij betreft winnen ze de prijs voor onhandigheid van de maand.” -
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent. -
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources