Volledig scherm
Choco-pretzelijstaart © Allerhande

Wat Eten We Vandaag: Choco-pretzelijstaart

Pretzels in een taart? Jazeker. De combi van zout met zoet 
– weten we inmiddels maar al te goed – is een geniale vondst. Zoek niet verder: deze taart hééft het. 

Nagerecht
Aantal personen: 10

Ingrediënten
- 1 liter kaneelijs
- 1 liter vanilleroomijs
- 300 g milk chocolate pretzels 
- 60 g roomboter
- 100 g fudge karamelzeezout
- 2 el halfvolle melk
- keukenmachine

Benodigdheden
springvorm (Ø 24 cm), bakpapier

Bereiding
1. Haal de beide soorten ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Maal ondertussen 150 g chocoladepretzels fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng het pretzelkruim erdoor. Bedek de bodem van de springvom met bakpapier door dit tussen de bodem en de rand van de springvorm te klemmen. Verdeel het pretzelkruim met de bolle kant van een lepel gelijkmatig erover.

2. Verdeel het kaneelijs gelijkmatig over
het pretzelkruim. Hak 75 g chocoladepretzels grof en strooi over het kaneelijs. Verdeel het vanilleroomijs over de springvorm. Zet de ijstaart minimaal 5 uur afgedekt in de vriezer.

3. Snijd de fudge in kleine stukjes en smelt in een steelpan of doe in een schaaltje en zet
1 min. op vol vermogen in de magnetron.
Roer door, voeg de melk toe en verwarm nog 1 min. Roer tot een gladde saus en laat staan tot gebruik.


4. Neem de ijstaart uit de vriezer, haal uit de springvorm en zet op een mooie platte schaal. Leg de rest van de chocoladepretzels strak tegen elkaar aan langs de rand boven op
de taart. Besprenkel met de karamelsaus,
laat ook over de rand lopen. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Voor meer inspirerende Allerhande kerstgerechten, klik hier.

Volledig scherm
Allerhande logo © Allerhande

In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande. 

In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten: