Wat Eten We Vandaag: Dahl met papadums
Ken je Indiase dahl al? Dit gerecht wordt gemaakt van gebroken peulvruchten. Helemaal vegan en boordevol smaak. Serveer met knapperige papadum en je hebt een heerlijk gerecht op tafel.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht: groente
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
Dahl
- 350 g gele of rode splitlinzen
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 el neutrale olie
- 3 cm gemberwortel
- 2 tomaten
- 1 el kerriepoeder
- ¼ tl chilivlokken
- 100 ml kokoscrème
- zout en peper
Verse tomatenchutney
- 3 tomaten
- ½ bos munt
- 2 el appelciderazijn
- mespunt chilivlokken
- zout
- pappadums
Benodigdheden
Braadpan
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Slager Arend pleit voor minder vlees: ‘Ik eet drie keer per week vegetarisch’
Arend ten Wolde (33) is slager, maar pleit toch voor minder vlees op het menu. Zelf eet hij drie keer per week vegetarisch. ‘Er moet iets veranderen.’ -
Koken & eten Dit zijn de beste bakboeken van 2019 (volgens de experts)
Er kwamen dit jaar genoeg nieuwe bakboeken uit, maar welke zijn echt de moeite van het kopen waard? Experts en andere veelbakkers vertellen over hun favorieten van 2019. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de favoriete gerechten van Charles Dickens
Voor velen is december de maand waarin Dickens, auteur van het beroemde A Christmas Carol, herleeft. Josephine Leeuwenhoek maakte een boek met recepten en anekdotes op basis van het werk van Charles Dickens. -
Koken & Eten Brein obese kinderen werkt hen tegen bij verleidingen
Kinderen met een te hoge BMI hebben een dunnere prefrontale contex. Dat blijkt een nieuwe studie van de universiteit van Vermont. Daardoor zouden ze het moeilijker hebben om gezonde keuzes te maken dan kinderen met een normaal gewicht. -
Wat Eten We Vandaag: Choco-pretzelijstaart
Pretzels in een taart? Jazeker. De combi van zout met zoet – weten we inmiddels maar al te goed – is een geniale vondst. Zoek niet verder: deze taart hééft het.
-
PREMIUM
Lekker Makkelijk Al die kleertjes! Geef mij maar een schaal lasagne als kraamcadeau
Nynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Nynke verspreidt graag haar nieuwe evangelie: laat bij de geboorte van een baby de goedbedoelde kleertjes en knuffels achterwege. -
PREMIUM
Koken & eten In dit restaurant klonk een avond lang alleen zacht gefluister
Voor veel mensen is eten in een druk restaurant geen optie. Speciaal voor hen hield een restaurant in Deurne een prikkelarme avond. Hans van de Ven, verslaggever van het Eindhovens Dagblad ging erheen. -
PREMIUM
Koken & eten Prijzige kerstspots: Albert Heijn maakte dit jaar de beste
De kerstcommercials die momenteel te zien zijn van de supermarkten, geven je allemaal een goed gevoel. Albert Heijn springt er dit jaar uit met een slim verhaal en ook Jumbo komt sterk uit de bus. Reclame-experts buigen zich over de dure commercials.