Volledig scherm
Empanadas met chorizo en rundvlees © Shutterstock

Wat Eten We Vandaag: Empanadas met chorizo en rundvlees

Het is weekend, en dus feest! Dat vieren we met empanadas. Dit gevulde deegwaar heeft zijn naam te danken aan het Spaanse werkwoord ‘empanar’ wat ‘inpakken’ betekent.

Hoofdgerecht: vlees
Porties: 10
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

Deeg
500 g bloem
- 200 g boter
- 160 ml koud water
- 1 ei
- 1 mespuntje zout

Vulling
1 rode paprika
- 6 bosuitjes
- 100 g chorizo
- 200 g gaargestoofd rundvlees
- 2 aardappels
- Zout
- versgemalen peper
- tabasco

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.