Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met witvis

Wie kent ‘m al? Flammkuchen wordt ook wel de ‘Duitse pizza’ genoemd. Bij onze oosterburen is de flammkuchen ‘mit speck’ erg populair. Wij gaan aan de slag met witvis. 

Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Flammkuchen
1 rol flammkuchendeeg
- 125 ml crème fraîche
- 8 olijven (bv kalamata)
- 4 gezouten ansjovisfilets (blik)
- 6 kapperappels
- ½ venkelknol
- 6-8 halfgedroogde tomaten
- ½ bos krulpeterselie
- 1 citroen
- 200 g witvis (schelvis, kabeljauw of skrei)
- zout en peper
- olijfolie extra vergine

Salade
1 venkelknol
- ½ bos krulpeterselie (inclusief steeltjes)
- 6 kapperappels (vruchten van de kappertjesplant, te koop bij de supermarkt)
- 6 olijven
- olijfolie extra vergine
- 6-8 halfgedroogde tomaten
- 1 citroen
- zout en peper

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Wil je een lekker wijntje bij dit recept nemen?

Probeer deze Baccolo Bianco Garganega uit Italië. Het is een heerlijke aromatische zomerwijn uit Veneto, als een witte Appassimento dus vol van smaak door gedroogde druiven. Hierdoor een prima begeleider van de flammkuchen, omdat de ansjovis en venkel om een wijn met net wat meer smaak vragen! 

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Flammkuchen met witvis © 24Kitchen