Wat Eten We Vandaag: Fried chicken en coleslaw

Een thuiswedstrijd voor chef Perry: gefrituurde kip met een klassieke coleslaw. Perry leert ons hoe hij dit klaarmaakt en waarom karnemelk zo’n belangrijke rol speelt bij de bereiding.

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

Kip
1 kip
- 750 ml karnemelk
- zout en peper
- 400 g bloem
- 2 el kipkruiden
- 1 el cayennepeper
- ½ el gerookt paprikapoeder
- zwarte peper
- 2 el zout
- neutrale olie (om in te frituren)

Coleslaw
2 tl karwijzaad
- 300 g spitskool
- 3 bosuien
- 100 ml karnemelk
- 100 g mayonaise
- 3 tl grove mosterd
- ½ tl cayennepeper
- zout en peper

Benodigdheden
Bakplaat met rooster, frituurpan of pan met dikke bodem en thermometer, keukenpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Fried chicken en coleslaw © 24Kitchen