Wat Eten We Vandaag: Frikadel pan met andijvie en rempejek

Een Hollands-Indisch gerecht uit de oven: frikadel pan. Gemaakt van gekruid gehakt, aardappel en uien. Extra lekker: crumble bij van rempejek (Indisch pindakoekje) en pittige andijvie.

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingslekker: 20 minuten

Ingrediënten

Frikadel pan
400 g iets kruimige aardappels of voorgekookte aardappels
- 2 el plantaardige olie + extra voor invetten
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 el sambal badjak
- 500 g rundergehakt
- 1 tl nootmuskaat
- 2 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
- 2 tl gemalen komijn (djintan)
- 2 eieren
- zout en peper

Andijvie
1 krop andijvie
- 2 tenen knoflook
- 2 el plantaardige olie
- 2 tl sambal badjak
- zout en peper

- 150 g rempejek

Benodigdheden
Ovenschaal, keukenpapier, wok

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Frikadel pan met andijvie en rempejek © 24Kitchen
  1. Restaurant Awards: Alma in Oisterwijk is beste nieuwkomer, Librije voor zesde keer beste restaurant

    Restaurant Awards: Alma in Oisterwijk is beste nieuwkomer, Librije voor zesde keer beste restaurant

    In de zesde editie van de Restaurant Awards hebben 500 gerenommeerde chefs gestemd op de beste restaurants in Nederland in 12 categoriën. Opvallend zijn 2 restaurants in Brabant: Alma in Oisterwijk is pas sinds november vorig jaar open en nu al de Beste Nieuwkomer. Zarzo in Eindhoven is zowel het Beste Wijn- als het Beste Prijs/Kwaliteit restaurant. De Librije mag zich voor de zesde keer het Beste Restaurant van Nederland noemen.