Wat Eten We Vandaag: Galette met pompoen en salie

Een galette kun je in verschillende vormen op tafel zetten, maar vandaag staat hij als hartige (open) taart op het menu. De taart komt er misschien een beetje rommelig uit, maar gelukkig smaakt hij nog wel heel lekker.

Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor het deeg
- 115 g hele koude boter*
- 0,5 tl fijn zout
- 200 g bloem + extra om te bestuiven
- 90 à 100 ml ijswater
- 1 ei, losgeklopt

Voor de vulling
- 0,5 flespompoen
- 1 ui
- 1 dunne prei
- 2 takjes verse salie
- 100 g geraspte belegen kaas
- 4 el olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper

* Boter liefst een nacht in de vriezer leggen.

Benodigdheden:
- Eventueel deegmenger
- Quichevorm van ca. 25 cm doorsnee, bekleed met bakpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen