Volledig scherm
Gevulde-poempoenrollade © Allerhande

Wat Eten We Vandaag: Gevulde-pompoenrollade

Deze pompoenrollade steelt de show als vegan centerpiece, maar doet het ook goed als feestelijk groentebijgerecht. Serveer hem in zijn geheel en snijd ’m pas op tafel aan.

Hoofdgerecht: vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 80 min (excl. wachttijd)

Ingrediënten
1 flespompoen (ca. 1.3 kg)
- 4 el (olijf)olie
- 2 tenen knoflook
- 200 g paddenstoelenmelange
- 5 gr tijm
- 1 citroen (schoongeboend)
- 200 g spinazie
- 2 cm verse gember
- ½ tl gemalen kaneel
- ¼ tl gemalen nootmuskaat

Benodigdheden
bakpapier, keukentouw

Bereiding
1. Verwarm de oven op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de zaden en binnenkant met een lepel. Besprenkel met 1 el olie en leg met de snijkant naar beneden op een beklede bakplaat. Rooster 30-35 min. in het midden van de oven tot het vruchtvlees zacht is.

2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en
de paddenstoelen grof. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de helft van de knoflook met de paddenstoelen en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout in een bord.

3. Rasp de schil van de citroen en pers de helft uit. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de spinazie met de rest van de knoflook 3 min. Neem van het vuur, schep in een zeef en druk het vocht eruit. Breng op smaak met 1 el citroensap, peper en zout.

4. Neem de pompoen uit de oven en zet de oven op 180 °C. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de pompoenschil, maar laat langs de rand 2 cm zitten.

5. Schil en rasp de gember en roer het pompoenvruchtvlees met het citroenrasp, de kaneel en nootmuskaat tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.


6. Bekleed de binnenkant van de pompoenhelften met ⅔ van de spinazie en duw aan. Verdeel de paddenstoelen en vervolgens de pompoenpuree erover. Dek af met de rest van de spinazie en duw aan. Leg de pompoenhelften in de lengte naast elkaar en klap de snijkanten in een snelle beweging tegen elkaar aan. Bind vast met het keukentouw en rooster de pompoen nog ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 15 min. staan voordat je hem aansnijdt.

Eet smakelijk!

Voor meer inspirerende Allerhande kerstgerechten, klik hier.

Volledig scherm
Allerhande logo © Allerhande

In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande. 

In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten: