Wat Eten We Vandaag: Gnocchi carbonara
Carbonara vindt zijn oorsprong in Italië. Van restjes pasta, kaas, ei en spek kon men een goedkope maaltijd maken. In Nederland gebruiken we graag room voor spaghetti carbonara, maar in dit recept houden we vast aan het origineel zónder room. Wel gebruiken we gnocchi in plaats van pasta.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 400 gr (verse) gnocchi
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 125 gr spekreepjes
- 2 eieren
- Peper en zout
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 1 takje basilicum
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Griekse souvlaki van varkenshaas met fetasaus
Souvlaki en feta kennen we uit de Griekse keuken en vormen samen een smakelijke combinatie. De warm kruidige smaak van de souvlaki gaat goed samen met de licht-zure romigheid van feta. In dit recept maken we van de feta een saus voor bij de souvlaki. -
Wat Eten We Vandaag: Rigatoni pasta met chorizo en gehakt
Het woord rigatoni is afkomstig van het Italiaanse woord rigati wat gekarteld betekent. Rigatoni pasta is aan de buitenkant geribbeld, waardoor er meer saus aan de pasta blijft plakken. Chorizo dankt zijn rode kleur aan het paprikapoeder dat in de worst verwerkt is. De Spaanse worst zorgt voor een licht pikante smaak. -
Sint en Piet stoppen dit jaar geen chocoladeletter van Tony's Chocolonely in de schoen
Sinterklaas zal dit jaar zijn chocoladeletters niet bij Tony's Chocolonely inslaan. Het bekende Nederlandse chocolademerk krijgt de productie van de letters niet rond door problemen bij zijn Belgische fabrikant. ‘Dit is overmacht.’ -
Zo weet je of de airco van je auto aan onderhoud toe is
De airconditioning in je auto draait bij deze zomerse temperaturen overuren en is daardoor eerder toe aan onderhoud. Maar hoe weet je precies wanneer het tijd is om je airco bij te laten vullen?
-
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier. -
Wat Eten We Vandaag: Plaattaart met zomerfruit
Wat een kleurrijk gerecht: deze zoete plaattaart is gevuld met sappig en fris zomerfruit op een bedje van romige en zachte mascarpone met citroen. Weinig werk met een groots effect. Top hem af met een beetje poedersuiker. -
Van restaurants die schijfje citroen in rekening brengen tot gratis kan water: laat je niet verrassen op vakantie
‘Coperta’ of ‘couvert’, ‘service not included’, ‘IVA no incluido’: als je op vakantie bent kunnen deze zinnetjes je flink in verwarring brengen. Is dat broodmandje overal gratis? En komen die hapjes die zomaar op tafel verschijnen er gewoon uit vriendelijkheid? Pas op voor deze instinkers.