Wat Eten We Vandaag: Hartige cake met halloumi en olijven
Een cake, maar dan anders. Deze cake is namelijk gevuld met hartige ingrediënten: de halloumi, olijven en zongedroogde tomaten zorgen voor een heerlijke verrassing. Ideaal als tussendoortje en bovendien ook heel handig om mee op pad te nemen.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 55 minuten oventijd)
Aantal porties: 12 plakken
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 140 gr halloumi
- 50 gr groene olijven
- 50 gr zwarte olijven
- 80 gr zongedroogde tomaten
- 1 takje verse oregano
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 50 ml melk
- 100 ml olijfolie
- 1 el Provençaalse kruiden
- 1 el dukkah kruiden
- 1 tl zwarte sesamzaadjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Zalm op een rookplank
Door zalm op een rookplank op de barbecue te bereiden, krijgt de vis een extra aromatische en rokerige smaak. De rookplank wordt vooraf geweekt in water, zo blijft de vis sappig en wordt deze botermals. Je hoeft de zalm tussendoor niet om te draaien, dat is nog eens makkelijk. -
Beter Eten
Waarom het vreemd is om te stunten met varkenshaas: ‘Een varken heeft er maar twee’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Natuurlijk willen slagers méér vlees verkopen, maar wel van minder dieren. Dat betekent: van kop tot staart. -
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
Wat Eten We Vandaag: Pita pizza quattro formaggi
De bekende pizza quattro formaggi, oftewel de pizza met 4 kazen, kennen we allemaal. Dit keer niet op een klassieke pizzabodem, maar op pitabroodjes. Lekker, makkelijk én snel klaar.
-
Koken & Eten
Het populairste brood is meteen ook het gezondste
De bakkerssector vindt dat volkorenbrood wel wat extra aandacht verdient. Daarom wijzen bakkers in de ‘Week van het brood’ op de gunstige eigenschappen ervan. Waar moet je op letten bij het kopen - of zelf maken - van een brood? -
-
-
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde avocado caprese
Deze gegrilde avocado is gevuld met tomaat, mozzarella en basilicum: een salade caprese. Leuk om te serveren als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch.