Wat Eten We Vandaag: Huzarensalade

Welk gerecht schreeuwt nu meer ‘feest!’ dan het bekende slaatje met rundvlees? Ga maar alvast op zoek naar iets om te vieren en nodig al je vrienden uit. Want dit wordt een partijtje gezellig.

Hoofdgerecht/bijgerecht: vleessalade
Aantal personen: 6 à 8
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Huzarensalade
1,2 kg vastkokende aardappels
- 3 frisse appels (elstar of Granny Smith)
- 50 ml + 1 el witte wijnazijn
- 6 augurken
- 2 rode uien
- 300 g pekelvlees of pastrami (liefst dikke plakken)
- ½ el grove mosterd
- 120 ml olijfolie
- 6 el mayonaise
- zout en peper
- 300 g doperwten (diepvries)

Garnituur
- 6 eieren
- 1 rode ui
- 6 augurken
- 100 g slablaadjes (botersla)
- 8 el mayonaise
- 100 g pekelvlees (dungesneden)
- peper

Benodigdheden
Schone theedoek

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Huzarensalade © 24Kitchen
  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.