Wat Eten We Vandaag: Indische makreel met witte rijst en komkommersalade

Indische makreel, of ikan pepesan voor de échte kenners. We bereiden hem volgens traditioneel recept in bananenblad met behulp van een stoommand. 

Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

Boemboe (kruidenmengsel)
- 7 sjalotten
- 6 rode pepers
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm verse kurkuma (geelwortel)
- 6 cm gember
- 4 cm laos
- ½ limoen
- 40 g suiker
- zout en peper
- 4 verse makrelen
- 8 blaadjes djeruk purut (limoenblad)
- bananenblad

Optioneel:
Zuur

- ½ limoen
- 1 rode peper
- 1 el korianderzaad
- 1 el kurkuma
- 3 blaadjes djeruk perut (limoenblad)
- 100 ml azijn
- 100 ml water
- 20 g suiker
- 1 komkommer
- ½ limoen

Benodigdheden
Stoommand, grote pan, snijplanken, messen, rijstkoker, vijzel

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Selamat makan!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Indische makreel © 24Kitchen