Italiaanse snert met roggebrood en spek.
Volledig scherm
Italiaanse snert met roggebrood en spek. © Eatertainment

Wat Eten We Vandaag: Italiaanse snert met roggebrood en spek

Snert is één van Nederlands meest favoriete wintergerechten. Een flinke kom na een stevige boswandeling, een fiks sneeuwballengevecht of misschien wel na de nieuwsjaarduik; snert zorgt ervoor dat je weer heerlijk warm wordt. Een klassieker in een nieuw jasje: wij geven ‘m een Italiaanse draai door het toevoegen van een Italiaanse kruidenmix.

  1. Dit woord moet in de ban, want het maakt iets liefs en zachts van dierenleed
    Koken & eten

    Dit woord moet in de ban, want het maakt iets liefs en zachts van dierenleed

    Het woord kraambox is de winnaar van de eerste eufemismeverkiezing van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Met 45 procent van de stemmen heeft dit woord gewonnen. ,,Kraambox klinkt als een positieve, fijne term waarbij je denkt aan de kraamtijd van een pasgeboren baby. Het woord klinkt veilig en zacht”, zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier. ,,In werkelijkheid is het een stalen kooi met een harde vloer waarin het moedervarken gemiddeld vier weken vastzit.”
  1. Zo maak je de beste én bekendste tomatensaus van Zuid-Italië
    Play

    Zo maak je de beste én bekendste tomaten­saus van Zuid-Ita­lië

  2. Fan van hummus? Zo maak je thuis de traditionele variant
    Play

    Fan van hummus? Zo maak je thuis de traditione­le variant