Wat Eten We Vandaag: Italiaanse snert met roggebrood en spek
Snert is één van Nederlands meest favoriete wintergerechten. Een flinke kom na een stevige boswandeling, een fiks sneeuwballengevecht of misschien wel na de nieuwsjaarduik; snert zorgt ervoor dat je weer heerlijk warm wordt. Een klassieker in een nieuw jasje: wij geven ‘m een Italiaanse draai door het toevoegen van een Italiaanse kruidenmix.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1/4 knolselderij, in blokjes
- 1 prei, in halve ringen
- 1 winterpeen, in blokjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 10 gr Italiaanse kruidenmix, fijngehakt
- 2 el olie
- 1 l water
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 blikken doperwtjes extra fijn à 400 gram
- 4 runderbraadworsten
- 100 gr magere spekblokjes
- Peper en zout
- 100 gr Fries roggebrood
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Koken & eten Niet meer diëten, maar ‘intuïtief eten’: zin in een koekje, dan néém je een koekje
Intuïtief eten is een stroming binnen de voedingsleer die veel overhoop gooit. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, zijn er geen vaste tijden, noch een minimum- of maximumaantal maaltijden. -
‘Bijna driekwart van de afvallers geeft supermarkt de schuld als het niet lukt’
Het nieuwe jaar is van start gegaan en 25 procent van de Nederlanders geeft aan coronakilo's met zich mee te dragen. Genoeg reden om weer te starten met een gezonde levensstijl. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat dit echter lastig kan zijn door alle ongezonde verleidingen en onduidelijke etiketten in de supermarkt. -
Koken & eten Dit woord moet in de ban, want het maakt iets liefs en zachts van dierenleed
Het woord kraambox is de winnaar van de eerste eufemismeverkiezing van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Met 45 procent van de stemmen heeft dit woord gewonnen. ,,Kraambox klinkt als een positieve, fijne term waarbij je denkt aan de kraamtijd van een pasgeboren baby. Het woord klinkt veilig en zacht”, zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier. ,,In werkelijkheid is het een stalen kooi met een harde vloer waarin het moedervarken gemiddeld vier weken vastzit.” -
Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met zalm en broccoli
Ovenschotels zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. De variaties zijn eindeloos en wij kiezen er deze keer voor om pasta te combineren met broccoli onder een laagje kaas met daarop zalmfilet. -
Wat Eten We Vandaag: Rucolastamppot met citroen en scholfilet
Scholfilet is een mooie toevoeging aan onze zomerse rucolastamppot met citroen en milde cottage cheese. Nog een beetje extra pit? Voeg dan wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
-
Wat Eten We Vandaag: Regenboogforel uit de oven met aardappel en paprika
Zet een feestelijk gerecht op tafel met onze heerlijke regenboogforel uit de oven. Wij serveren deze forel met een zelfgemaakte kruidenboter. Idealiter maak je deze al een paar dagen van tevoren. Zo wordt de smaak van de kruiden echt goed opgenomen in de boter. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de onvermoede kwaliteiten van suikers in moedermelk
We proberen vaak suikers te vermijden, want die zouden slecht zijn voor ons. Maar die stelling gaat niet helemaal op. Het is geen vergif en er zijn veel goede suikers. -
PREMIUM
Zo komt Heineken weer tot leven in Rotterdam
Veel mensen - ook toeristen - kennen Heineken vooral van de Experience in de hoofdstad. Terwijl de brouwerij Rotterdamse wortels heeft. Die krijgen nu een gezicht in het voormalige kantoor van de bierbrouwer in Crooswijk. Het museum (en vergadercentrum) krijgt naam Heineken's Beerlab. Het wordt de kroon op het werk van Stadsherstel Rotterdam, dat al 40 jaar vervallen gebouwen-met-een-verhaal opknapt en ze een publieke functie geeft.