Wat Eten We Vandaag: Kaassouflé

De kaassouflé: en dan niet zoals je hem in de cafetaria vindt naast de kroket en frikandel maar zoals de Fransen hem maken. In de oven. Geserveerd met botersla en vinaigrette.

Hoofdgerecht: kaas
Aantal personen: 2-3
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
100 g boter + extra voor invetten
- 100 g bloem
- 500 ml melk
- 125 g comté of gruyère
- 1 el Dijonmosterd
- nootmuskaat
- (grof zee)zout en peper
- 5 eieren

Salade
1 tl Dijonmosterd
- 3 el dragonazijn
- 6 el olijfolie
- zout en peper
- 150 g botersla
- 1 bos radijzen

Benodigdheden
Rasp, ingevette souffléschaal of 2 kleintjes, handmixer

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
kaassoufle © 24Kitchen
  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.