Wat Eten We Vandaag: Kip Parmezaan met salade van gegrilde groenten
Dit gerecht met een Amerikaanse én Italiaanse touch is de kipschnitzel 2.0. Met andere woorden: krokant gebakken kip met tomatensaus én gesmolten mozzarella. Onweerstaanbaar lekker, zeker in combinatie met de salade van gegrilde groenten.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 2 personen
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 6 el olijfolie
- 2 tl suiker
- 390 gr tomatenblokjes
- 4 kipdijfilets
- 6 el bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 6 el paneermeel
- 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- ½ tl gedroogde salie
- ½ tl gedroogde tijm
- Peper en zout
- 1 bol mozzarella, in plakjes
- 2 wortels
- ½ courgette
- 75 gr waterkers
- 40 gr pompoenpitten
- 1 el extra vierge olijfolie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUM2
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Wat Eten We Vandaag: Snelle noedels met biefstuk en mango
Dit Oosterse recept met een tropisch tintje zet je binnen no time op tafel. De mango zorgt voor een verrassende zoete toevoeging in dit gerecht. Door de broccoli en wortel kort mee te bakken, krijgen de groenten een lekkere bite. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
PREMIUMKoken & Eten
Geen vlees eten echt niet ongezond, zegt deze diëtist: ijzer zit ook in boerenkool en spinazie
Voor veel mensen is januari hét moment om gezonder en bewuster te gaan eten, met meer groenten en minder vlees. Lobke Faasen, plantaardig diëtist, vertelt hoe je dat aanpakt.
-
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Wrap-pizza met pulled chicken
Het vervangen van een pizzabodem door een wrap zorgt voor een lichtere en minder calorierijke maaltijd. Wij beleggen deze wrap pizza’s met pulled chicken, die je heel makkelijk in een handomdraai zelf maakt. -
Quiz
Wereld Nutella dag: ben jij een echte Nutella-liefhebber?
Het is vandaag Internationale Nutella Dag. Ben jij een echte Nutella-liefhebber?