Wat Eten We Vandaag: Noedels met gemarineerde speklapreepjes
Dit snelle, simpele gerecht is ontzettend smaakvol. Door de sesamzaadjes te roosteren en toe te voegen aan de noedels, krijgen deze een verrassend lekkere smaak. De speklapjes marineren we in allerlei smaakmakers voor een ware smaakexplosie.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur wachttijd
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 2 speklapjes
- 4 el ketjap
- 2 el gemberpoeder
- 1 el citroensap
- 3 el sesamolie
- 3 el sesamzaadjes
- 2 el olijfolie
- 150 gr mihoen
- 200 gr sugarsnaps
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Toast met champignons, spinazie & feta
Wil jij meer groenten eten? Krijg een goede portie vitaminen binnen tijdens de lunch met deze toast met champignons, spinazie en feta. Supersimpel om te maken en ideaal, want je hebt gelijk meer dan de helft van je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen. -
Koken & Eten
Waarom je je pot pindakaas het best op zijn kop bewaart
Pindakaas past binnen een gezond voedingspatroon en mag je dagelijks eten. Let er wel op dat je de juiste pindakaas kiest. Vandaag vieren we de dag van de pindakaas. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde venkel uit de oven met kipdrumsticks
Venkel, room en kaas zijn een match made in haven. In dit gerecht zit deze gouden combinatie van ingrediënten verwerkt. Dit ovengerecht maken we af met krieltjes en kip voor een goed gevulde maaltijd.
-
PREMIUMKoken & Eten
In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen
Plastic verpakkingen, tasjes voor eenmalig gebruik en wegwerpbekers, die laat de 37-jarige Maaike van Dijk-Bokkers liever links liggen. In plaats daarvan gaat ze al jaren op pad met haar weckpotten, herbruikbare broodzakken en bakjes om zo verpakkingsvrij mogelijk boodschappen te doen. Om anderen hier ook van bewust te maken deelt ze sinds kort speciale stickers uit aan winkeliers in ‘haar’ Nijkerk. -
-
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUMKoken & Eten
Diëtiste geeft tips om voorgoed af te rekenen met avondsnacken
Lukt het om minder te snacken door je goede voornemen? Of ziet dat pak koeken er soms onweerstaanbaar uit wanneer je na een drukke dag voor je tv-avondje nog even de keukenkast induikt? Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om van die trek af te komen.