Wat Eten We Vandaag: Okonomiyaki

Een hartige Japanse pannenkoek. De naam ‘Okonomi’ en ‘yaki’ betekenen vrij vertaald ‘gegrild zoals je het wilt’. Een heerlijk gerecht om te bereiden - zelfs wanneer je de naam niet kunt spreken. 

Ingrediënten

Dashi

- 1 vel kombu
- 5 el bonito flakes

Beslag

- 250 ml dashi
- 125 g bloem
- 1 ei
- 60 g Chinese yam
- 2 el roze ingelegde gember
- 250 g witte kool (ongeveer een kwart) 
- 3 stengels bosui
- zonnebloemolie 
- 100 g ontbijtspek

Garnering

- Tonkatsusaus
- Japanse mayonaise
- 4-6 el nori snippers
- 5 el gedroogde bonito flakes

Benodigdheden

(Kaas)schaaf of mandoline, rasp, koekenpan (28 cm)

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Okonomiyaki © 24Kitchen
  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.