Wat Eten We Vandaag: Pasta culurgiones met salie-tomatensaus
Deze bijzondere pastasoort vindt zijn oorsprong in het prachtige Sardinië. De pasta lijkt in de basis op ravioli, maar de vulling en vouwtechniek maakt het net even anders. De culurgiones worden namelijk gevuld met aardappel en de randjes lijken geborduurd, net kunst.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 45 minuten (+ 1 uur wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: Vega, Italiaans
Ingrediënten:
- 150 gr kruimige aardappelen
- 4 blaadjes munt
- ½ teentje knoflook
- 55 gr pecorino kaas (waarvan 20 gr garnering)
- 35 gr geraspte kaas
- 30 gr roomkaas naturel
- 240 gr pastadeeg
- 5 blaadjes salie (waarvan 2 blaadjes garnering)
- 10 gr boter
- 200 gr kerstomaatjes, uit blik
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Eten voor onder 2,50 euro: met deze 5 recepten lukt dat moeiteloos
Lekker koken zonder dat je geld meteen op is? Het kan. Eatertainment geeft vijf budgetgerechten die allemaal minder dan 2,50 euro kosten. -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Toast met rosbief en ‘smash’ van erwten en edamame bonen
Deze lunch zit vol met groenten en is een plaatje om te serveren. De ‘smash’ is een heerlijke groene spread van erwten en edamame bonen, ook wel bekend als sojabonen. Door de citroen kort te grillen, krijgt deze een lekkere, rokerige smaak. Heerlijk als finishing touch. -
Wat Eten We Vandaag: Quinoa veggie bowl met halloumi
Een bowl vol met voedzame ingrediënten voor een vullende maaltijd. Een gerecht waar je niet alleen blij van wordt als je het eet, maar ook als je ernaar kijkt. Gevuld met knapperige kikkererwten, zoete aardappelfriet en goudbruine halloumi is dit een overheerlijke maaltijd. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat?
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
-
-
PREMIUM1
We gooien elke dag 700.000 broden weg, maar je kunt ze prima recyclen: ‘Mijn zoon vroeg: papa, waarom stuur je dat brood niet naar Afrika?’
WAGENINGEN - Elke dag worden in ons land 700.000 broden te veel gebakken. En aangezien niemand van oud brood houdt, worden die broden vermalen tot veevoer of weggegooid. Zonde, vinden ze in Wageningen. Drie bakkers hebben iets bedacht om vers brood te kunnen bakken met oud brood. Wel zo goed voor het milieu. -
PREMIUM
Eenzame ouderen blij met maaltijd van voedsel dat supermarkt weggooit: ‘Ken geen beter restaurant’
Supermarkten gooien iedere dag een hoop eten weg. En veel mensen zijn eenzaam. Twee problemen die op het oog niets met elkaar te maken hebben. Toch worden ze in Woerden tegelijkertijd opgelost.