Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met broccoli en gehaktballetjes
Deze pasta met zelfgemaakte tomatensaus bevat veel groenten en staat in een handomdraai op tafel. Je kunt gemakkelijk variëren door het gehakt te vervangen voor kip of de broccoli door courgette.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees, diner
Ingrediënten:
- 150 gr volkoren penne
- 250 gr broccoliroosjes
- 200 gr half om half gehakt
- 1 ei
- 30 gr paneermeel
- Peper en zout
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 2 takjes basilicum
- 200 gr tomatenblokjes (blik)
- 2 el water
- 75 gr geraspte kaas
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Hier vind je video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim
-
Wat Eten We Vandaag: Klassieke quiche Lorraine
De Quiche Lorraine is ontstaan in de Franse regio Lotharingen. De hoofdingrediënten zijn room, eieren en spek. Leuk weetje: de naastgelegen regio Elzas heeft als typisch streekgerecht de flammkuchen, waarbij spek ook een van de belangrijkste ingrediënten is. Voor de quiche kun je zelf deeg maken, maar ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken. -
Wat Eten We Vandaag: Rabarber en sinaasappel kruimelmuffins
Warme en frisse smaken voeren de boventoon in deze muffins. Als er wat kruimeltjes overblijven kun je deze prima bewaren in de koelkast om er wat anders mee te maken. Wat dacht je van kruimels door de yoghurt, over gebak of serveren bij je fruit? -
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.”
-
Wat Eten We Vandaag: Rollade met sinaasappel-rozemarijnsaus
-
-
-
Vogelpoep en insectenresten zijn hardnekkig, maar met dit trucje is je auto zo weer schoon
Vogelpoep is zeer schadelijk voor de lak van auto’s. Weghalen heeft dus prioriteit, maar hoe verwijder je de harde uitwerpselen zonder krassen? -
Wat Eten We Vandaag: Pulled pork uit de slowcooker
Met dit broodje pulled pork maak je vleesliefhebbers gelukkig. We maken gebruik van een slowcooker, zodat het vlees op een lage temperatuur gaart, en boterzacht van structuur blijft. Serveer de pulled pork op hamburgerbroodjes met rauwkostsalade en zelfgemaakte barbecuesaus voor de finishing touch.