Wat Eten We Vandaag: Perencrumble
Crumble is een gebak gemaakt van fruit en kruimeldeeg. Voor deze heerlijke vegan crumble met peer en kaneel zijn slechts zes ingrediënten nodig. Heerlijk als warm dessert met een bolletje ijs.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 20 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 2 peren
- 1 el kaneelpoeder
- 3 el kristalsuiker
- 2 el ahornsiroop
- 65 gr amandelmeel
- 30 gr (plantaardige) boter
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gevuld stokbrood caprese
Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan nét even anders: gevuld stokbrood caprese. Tijdens een avond borrelen mag een gevuld stokbrood met tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes niet ontbreken. Plaats het geheel even in de oven om de mozzarella te laten smelten en buon appetito. -
Wat Eten We Vandaag: Chai pumpkin crème brûlée
De warme, romige smaak van pompoen gaat heel goed samen met de kruidige chai. Ga eens voor deze combinatie in de vorm van crème brûlée en je wilt niet meer anders. Bovendien is deze crème brûlée supermakkelijk te maken, je hebt er alleen een beetje geduld voor nodig. -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
Wat Eten We Vandaag: Oreo baked oats
De structuur van baked oats, oftewel gebakken havermout, lijkt een beetje op die van cake. Daarom is dit bakgerecht niet alleen lekker als ontbijt, maar ook als een smaakvolle traktatie. Voeg ook nog eens Oreo-koekjes toe en je hebt een feestelijk dessert. -
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels.
-
met video
Onverwachte winnaar van Heel Holland bakt: ‘Een droom die uitkomt. De zevende hemel’
Bij de finale van Heel Holland bakt kwam niet de meest constante kandidaat als winnaar uit de bus. De overwinning was voor een deelnemer die indruk maakte door alleen al de hele tijd te genieten van het bakavontuur, zo zagen zondag ruim 3,1 miljoen kijkers. ,,Ik had het nooit verwacht.’’ -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Bietenstamppot met geitenkaas en rucola
Met stamppot kun je eindeloos variëren qua ingrediënten. Wij kiezen ditmaal voor een stamppot met typische wintergroenten: rode biet en knolselderij. Lekker met balsamicoazijn en geitenkaas. -
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen