Wat Eten We Vandaag: Polenta met paddenstoelen en Parmezaan

Polenta is een Noord-Italiaans gerecht gemaakt van ingekookt griesmeel. De afgekoelde polenta kun je in allerlei soorten en maten snijden óf uitsmeren als heerlijke bodem voor de gebakken paddenstoelen.

Hoofdgerecht: groente
Aantal personen: 
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Paddenstoelen
750 g gemengde paddenstoelen
- 3 tenen knoflook
- 3 takjes salie + extra voor bestrooien
- 4 takjes tijm + extra voor bestrooien
- 3 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 100 ml medium dry sherry
- zout en peper
- 100 g Parmezaanse kaas

Polenta
160 g snelkookpolenta
- 1 liter groentebouillon
- 150 g Parmezaanse kaas
- 50 g roomboter
- zout en peper

Benodigdheden
Grote koekenpan, blokrasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Polenta met paddenstoelen en Parmezaan © 24Kitchen