Wat Eten We Vandaag: Pompoenstamppot met spekjes en appel
Pompoen en appel is een heerlijke combinatie. Wij demonstreren dit graag in deze heerlijke pompoenstamppot met spekjes en appel. Probeer het vooral zelf.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 2 Elstar appels
- 5 takjes salie
- 600 gr pompoenblokjes
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- 800 gr stamppotaardappelen
- 1 grote rode ui
- 1 teentje knoflook
- 125 gr spekblokjes
- 50 ml melk
- 80 gr geraspte oude kaas
- Optioneel: gehaktballetjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we drie cadeaupakketten weg. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus
Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta Pecorino met spekjes
Voor een heerlijke maaltijd hoef je niet lang in de keuken te staan. Deze pasta Pecorino met spekjes heb je binnen 20 minuten op tafel. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 6
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.
-
Koken & eten IKEA past claim koekenpan aan over giftige stof in anti-aanbaklaag
Beter voor de natuur, dat zou de koekenpan van IKEA zijn. Voor de anti-aanbaklaag wordt volgens het woonwarenhuis niet het zeer giftige PFOA gebruikt. Dat een andere zeer giftige stof wordt gebruikt, vermeldde Zweedse meubelgigant niet. Na vragen van deze site daarover past IKEA de claim wereldwijd aan. -
Wat Eten We Vandaag: Tilapia uit de oven met spruitjes en pompoen
Serveer je tilapiafilet eens vanuit de oven in combinatie met spruitjes en pompoenblokjes. Wij kruiden de vis vooraf met een zelfgemaakte kruidenmix. Lekker. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de onvermoede kwaliteiten van suikers in moedermelk
We proberen vaak suikers te vermijden, want die zouden slecht zijn voor ons. Maar die stelling gaat niet helemaal op. Het is geen vergif en er zijn veel goede suikers.