Wat Eten We Vandaag: Risotto met pompoen en pangasiusfilet
Met risotto zijn veel variaties mogelijk, denk maar aan een vegetarische risotto of juist met vlees of vis. In dit recept gaan wij voor een heerlijke risotto met muskaatpompoen en pangasiusfilet.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 55 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 300 gr (muskaat)pompoen, in blokjes
- 1 tl chilipoeder
- 3 el olijfolie
- 1 ui
- 1 tl kerriepoeder
- 150 gr risottorijst
- 50 ml witte wijn
- 400 ml groentebouillon
- 2 pangasiusfilets
- 7 gr kruidenmix voor vis
- 70 gr rucola
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Panzanella salade met zelfgemaakte vinaigrette
Deze typisch Italiaanse broodsalade vindt zijn oorsprong in het prachtige Toscane. Van origine een recept voor de arme bevolking, gemaakt van restjes oud brood en tomaat. Tegenwoordig een klassieke salade en nog lekkerder met een olijfolie van goede kwaliteit. -
PREMIUMWat zegt de wetenschap
Hoe lang kunnen we nog bananen eten? Hardnekkige schimmel verwoest plantages
Een schimmel die ervoor zorgt dat de bananenplant het loodje legt verspreidt zich over de wereld. Is dit het einde van de banaan? -
PREMIUMKoken & eten
Wijnexpert Hamersma: Doe es gek, drink superwijn van een andere druif dan chardonnay of pinot grigio
We kennen allemaal de chardonnay en de merlot: klassiekers onder de druiven. Maar wie kent de arneis of de negra? Wijnkenner Harold Hamersma selecteert tien flessen van onbekendere druivenrassen. -
PREMIUM
Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.” -
Wat Eten We Vandaag: Couscous met pompoen en ansjovis
Ansjovis in blik is de ideale smaakmaker in dit couscousgerecht, waarvan wij altijd een blikje in huis hebben. Naast dat ansjovis heerlijk is door een salade, voegen wij het ook vaak toe aan pasta’s of pizza’s.
-
Wat Eten We Vandaag: Wrap met köfte in paprikasaus
Deze köfte, ofwel gekruid gehakt, maak je gemakkelijk zelf. Wij kruiden het gehakt met ras el hanout kruiden, een Marokkaans kruidenmengsel van soms twintig of zelfs meer specerijen. Heerlijk op een wrap met een home-made paprikasaus. -
Wat Eten We Vandaag: Rijst met kip en groenten in een zelfgemaakte saus
Simpel, maar lekker! Dit gerecht heeft een oosters tintje doordat de kipblokjes worden gebakken in een zelfgemaakte saus. De kip met groenten wordt geserveerd bij rijst: een heerlijke maaltijd die in een half uurtje op tafel staat. -
PREMIUMKoken & eten
Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, en nog vier voedselmythes
Over weinig onderwerpen bestaan zo veel meningen als over voedsel, maar hoe weet je wat waar is? De Britse epidemioloog Tim Spector ontrafelt in zijn nieuwe boek voedselmythes. Dit zijn de belangrijkste.