Wat Eten We Vandaag: Roerbakgerecht met kip, groene asperge en gember
Een stir-fry, ook wel roerbakgerecht genoemd, is een gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Vlees, vis, vegetarisch, wat je maar lekker vindt. Wij gaan voor een variant met Aziatische smaken als basis. De gemberjam zorgt daarbij voor een verrassende twist aan de zelfgemaakte saus.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 500 gr groene asperge
- 400 gr kipfilet, in blokjes
- 400 gr witte rijst
- 3 el olie
- 2 stengels bosui, in ringetjes gesneden
- 2 el sesamzaad, geroosterd
- handje koriander, grof gehakt
- 3 el gemberjam
- 3 el sojasaus
- 1 gele of rode peper, in dunne ringetjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 limoen, sap en rasp
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Bodempje melk over? Dit kun je ermee doen
Volgens het Voedingcentrum verdwijnt er per persoon gemiddeld 14 liter aan vloeibare zuivelproducten per jaar in de gootsteen. Dat is ongeveer 238 miljoen liter. Onnodig vinden deze koks, want met een klein beetje melk kun je ontzettend veel dingen doen. -
PREMIUMKoken & eten
Dit kan het drinken van een kop koffie voor je doen als je flink gaat sporten
Cafeïne is ‘s werelds meest gebruikte stimulerende stof. Het zit in koffie, maar ook in frisdranken, energiedranken, sportdranken en in voedingssupplementen. Recent wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat cafeïne sportprestaties kan versterken, zowel bij individuele sporten als bij teamsporten. -
PREMIUM
Raymon en Marchiano lanceren eigen jenever: ‘Oubollig? Als opa en oma het drinken, drinkt iedereen het’
Ze gaven zichzelf een jaar de tijd om 1250 flessen te verkopen. Binnen tien dagen waren ze op. De jenever Barak’51 van twee Leerdamse vrienden blijkt niet alleen binnen de Molukse gemeenschap een schot in de roos. ‘Ook bij mensen die zeggen dat ze geen jenever lusten.’ -
update
Terrassenprotest grotendeels ludiek: ‘Maar we sluiten niet uit dat er echt terrassen opengaan’
De meesten van de duizenden horeca-ondernemers die morgen hun terrassen openen, zoeken de confrontatie niet op en zetten enkel stoelen en tafels buiten. Toch sluit de organisatie niet uit dat een deel van de terrassen écht opengaat. -
Wat Eten We Vandaag: Salade met gegrilde coquilles, nectarine en pistachenoten
Coquilles, ook wel sint-jakobsschelp genoemd, komen goed tot hun recht wanneer je deze grilt. Wij serveren onze gegrilde coquillespiesjes bij een heerlijke, frisse salade met een zelfgemaakte dressing.
-
Wat Eten We Vandaag: Perzische juwelenrijst met sinaasappel-karamelkip
Perzische juwelenrijst, voor velen waarschijnlijk onbekend. Dit gerecht is een explosie van smaken door de combinatie van allerlei specerijen. De rijst wordt geserveerd met gekruide sinaasappelkip; kippenbouten bestreken met een sinaasappel-karamelmarinade. -
Koken & eten
Zo gevaarlijk zijn koekenpannen voor jou, het milieu en de vogels
De Keuringsdienst van Waarde las een opmerkelijke tekst op de gebruiksaanwijzing van een pan met antiaanbaklaag: als de pan te heet wordt kunnen dampen vrijkomen die gevaarlijk zijn voor vogeltjes. Een antiaanbaklaag is gevaarlijker dan je denkt, ook voor het milieu, ontdekten de makers van het tv-programma. -
PREMIUMOver de Tong
De take-away van Uniek is ‘tafelklaar’
Voor de take-awaygerechten van Eeterij Uniek in Beek en Donk hoeven we geen kookinstructie te volgen, alleen de tafel dekken volstaat. Jammer dat de vis wat te lang is gegaard, maar wat een heerlijke desserts!