Wat Eten We Vandaag: Shakshuka met bonen
Shakshuka is een gerecht dat van origine bij het ontbijt gegeten wordt, maar het is ook een ideaal gerecht voor lunch of diner. Deze variant is gemaakt met zwarte bonen, maar leent zich goed om te variëren. Restjes groenten, andere bonen, brood of zuivel kunnen prima worden verwerkt in dit eenpansgerecht.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 400 gr zwarte bonen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- ½ tl komijnzaad
- 1/2 tl chilipoeder
- 400 gr tomatenblokjes
- 100 gr verse spinazie
- 2 eieren
- 1 takje peterselie
- Peper
- Brood naar keuze
- 150 ml magere yoghurt
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
De strandtent is vaak een restaurant aan het strand geworden waar je serieus goed eet
Met warme of zelfs hete zomers wordt de behoefte aan het strand steeds groter. De strandtent beweegt mee met de wens van de gast. Niet langer friet en kroketten, maar heuse restaurants met een eigen concept. Foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer ziet meer keus, beter eten en veel entertainment. -
Wat Eten We Vandaag: Arancini met paddenstoelen
Arancini, oftewel Italiaanse risottoballetjes, maak je in twee stappen, maar het is de moeite dubbel en dwars waard. Deze vegetarische variant is perfect als borrelhapje. Gebruik een restje risotto of maak de risotto uit dit recept. Laat ze net als bitterballen wel kort afkoelen voor je ze eet. Lekker met een pestodip. -
PREMIUM
Het eerste biertje was ‘niet te drinken’, nu verkoopt Ricky 4000 liter per maand: ‘Wil de wereld over’
Hij begon met brouwen in zijn eigen woning. Nu doet Ricky Maertzendorff niets anders meer dan zijn White Dog Brewery aan de man te brengen. Als een olievlek verspreidt het biermerk zich over Europa. ,,Mijn hond is eigenwijs en standvastig. Zo brouw ik mijn bier ook.’’ -
met Video
Grieks restaurant op Mykonos blijft klanten belazeren: 600 euro voor krabbenpootjes
Een vakantie op Mykonos is nooit goedkoop, maar één restaurant op het Griekse feesteiland maakt het wel heel bont met torenhoge rekeningen voor argeloze toeristen. Vorige maand legde de inspectie DK Oyster een boete op van 31.000 euro wegens ‘diverse overtredingen’. Ze gaan gewoon door. -
PREMIUM
Acute kiespijn ’s nachts? Dan kan je zomaar een flinke rit staan te wachten
Acute kiespijn of tandpijn? Tand afgebroken of een kroon eruit gevallen? Door personeelsproblemen bij spoedartsen moet je voor hulp buiten de reguliere openingstijden van de tandarts regelmatig steeds verder rijden. Het overkwam René Heus uit Apeldoorn. ,,Naar Deventer? Kan dat niet gewoon in Apeldoorn?”
-
Wat Eten We Vandaag: Witte asperges met Hollandaisesaus, aardappeltjes, ei en ham
Een heerlijk traditioneel recept met het ‘witte goud’ zoals we asperges ook wel noemen. Je serveert de asperges met ei, ham, Hollandaisesaus én gebakken aardappeltjes: succes gegarandeerd en ook nog eens lekker makkelijk om te maken. -
PREMIUM
Waarom je wel en niet je huis zou moeten verhuren
Je kunt er een aardige bijverdienste aan hebben, maar het idee dat er vreemden in je bed slapen is voor jou misschien een stap te ver. De voors en tegens van je huis verhuren. -
Energierekening
Ferdi: 'We hebben geen afwasmachine. Echt, klinkt raar hè? Ik zou niet weten waarom’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ferdi Verberk (57) uit Sint Anthonis.