Wat Eten We Vandaag: Steak tartare
Deze simpele klassieker is een plaatje om naar te kijken. Het gerecht bevat verschillende texturen en smaakcombinaties van zoet, zuur en zout. De gebakken kapperappeltjes zorgen voor een lekkere umami-smaak. Ideaal als lunch of voorgerecht.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: lunch
Ingrediënten:
- 200 gr biefstuk
- 2 el dijon mosterd
- 1 tl zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- 12 kapperappeltjes
- 2 el zonnebloemolie
- 1 klein stokbrood
- 1 friszure appel
- 4 mini augurken
- 2 eidooiers
- 75 gr waterkers
- ½ bosje tuinkers
- 1 tl grof zeezout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM1
We gooien elke dag 700.000 broden weg, maar je kunt ze prima recyclen: ‘Mijn zoon vroeg: papa, waarom stuur je dat brood niet naar Afrika?’
WAGENINGEN - Elke dag worden in ons land 700.000 broden te veel gebakken. En aangezien niemand van oud brood houdt, worden die broden vermalen tot veevoer of weggegooid. Zonde, vinden ze in Wageningen. Drie bakkers hebben iets bedacht om vers brood te kunnen bakken met oud brood. Wel zo goed voor het milieu. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Wat Eten We Vandaag: Romige pasta ‘Alfredo’ met kip en gedroogd eigeel
Pasta Alfredo is het pastagerecht met boter en Parmezaanse kaas en is vernoemd naar zijn bedenker: Alfredo di Lelio. De Italiaan maakte het recept meer dan honderd jaar geleden in zijn restaurant in Rome. Nog steeds smullen we van dit romige gerecht waar je instant een goed gevoel van krijgt. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.
-
Wat Eten We Vandaag: New York style cheesecake met chocolate chip cookies
De roemruchte New York cheesecake vindt zijn oorsprong in… jawel, New York! Het verschil zit in de bereiding: in plaats van laten opstijven in de koelkast bij een normale cheesecake wordt de New York cheesecake gebakken in de oven. Deze heerlijke variant met chocolate chip cookies-bodem is onweerstaanbaar. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Olijfolie-dips
Olijfolie van hoge kwaliteit met een beetje zout smaakt al heerlijk, maar wij bedachten nog 3 varianten met een verrassende twist: een balsamico dip, een frisse dip met citroen en dragon en een spicy dip met chili en gerookte paprikapoeder. -
Ceo van Schotse bierbrouwer betaalt ontevreden winnaars reclamestunt 470.000 pond uit eigen zak
James Watt, ceo van de Schotse bierbrouwerij BrewDog, heeft 470.000 pond uit eigen zak betaald aan de ontevreden winnaars van een ‘massief gouden bierblikje’ uit een reclamecampagne. Nadat de Engelsen massaal het bewuste bier hadden gekocht, bleken de blikjes niet van massief goud.