Wat Eten We Vandaag: Sticky tempé en wokgroenten met kruidige rijst en komkommersalade

Om je vingers bij af te likken: vegetarische sticky tempé in een zoete ketjap-sojamarinade. Geserveerd met kruidige rijst, wokgroenten en een komkommersalade als frisse tegenhanger.

Hoofdgerecht: vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 400 g pandanrijst
- 2 cm gember

Tempé
- 400 g temp
- neutrale olie
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 4 el bruine basterdsuiker
- 4 el sojasaus
- 6 el ketjap

Komkommersalade
- 1 komkommer
- 5 el witte balsamicoazijn
- 1 el bruine basterdsuiker
- halve rode peper

Wokgroenten
- 400 g peultjes
- neutrale olie
- 1 teen knoflook

Benodigdheden
Keukenpapier, wok

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Sticky tempé © 24Kitchen
  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.