Wat Eten We Vandaag: Tomatensoep met gehaktballen

Ouderwetse tomatensoep zoals oma hem vroeger maakte. Daar gaan natuurlijk eigengedraaide gehaktballen in en vermicelli. Vergeet oma niet uit te nodigen voor een smaaktest. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Soep
1 l krachtige groentebouillon
- 1 ui
- 20 g roomboter
- 5 laurierbladeren
- 1 blikje tomatenpuree|
- 750 g rijpe verse tomaten
- 300 g soepgroenten
- 50 g lettervermicelli
- zout en peper

Gehaktballen
¾ witbrood
- 400 g half om half-gehakt of rundergehakt
- zout en peper
- 1 ei
- 2 tl grove Groninger mosterd
- roomboter voor besmeren brood

* optioneel: Soepgroenten zelf snijden
- 1 wortel
- 1 prei
- 3 stengels bleekselderij
- 3 takjes bladselderij

Benodigdheden
(passeer)zeef

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Tomatensoep met gehaktballen © 24Kitchen
  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.