Wat Eten We Vandaag: Turkse Pizza

Lahmacun, oftewel: Turkse Pizza. Wie denkt dat dit gerecht enkel voorbehouden is voor als snelle hap na het uitgaan begaat een grote fout. Bereid het deeg zelf en maak van dit gerecht een culinair hoogstandje. 

Ingrediënten

- 4 wraptortilla’s

 of optioneel: zelfgemaakt deeg

- 250 g bloem + om te bestuiven
- 1 tl suiker
- half zakje gist
- 75 ml melk
- 75 ml water
- 1 tl zout

Gehaktmengsel

- 150 g lamsgehakt of rundergehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1 gepelde tomaat
- 1 tl paprikapoeder
- 1 rode ui
- ½ bosje munt
- 1 bos bladpeterselie
- 1 rode peper
- 50 ml water

Optioneel als extra: kip döner topping

- 160 g kiprollade in dikkere plakken gesneden
- 2-3 tl dönerkruiden
- 8 plakken kaas

Topping

- 100 g ijsbergsla
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- knoflooksaus
- pepersaus

Extra nodig:

Keukenmachine, rolstok of deegroller, bakpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Turkse pizza © 24Kitchen