Volledig scherm
Waldorfsalade © Shutterstock

Wat Eten We Vandaag: Waldorfsalade

Deze prestigieuze salade komt oorspronkelijk uit New York. Hier werd het voor het eerst geserveerd in het Waldorf-Astoria hotel in 1893. Onze variant op de waldorfsalade bevat een aantal extra ingrediënten als druiven, dragon en little gem.

Hoofdgerecht: salade
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
-  150 g witte druiven zonder pit
- 1 citroen
- ½ knolselderij
- 1 kleine koolraap
- 6 stengels bleekselderij
- 2 appels (Granny Smith)
- 3 tl mosterd
- 250 ml kwark
- ½ bosje dragon
- 40 g gepelde walnoten
- 2 little gem

Benodigdheden:
Bakpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.