Winkels Albert Heijn in weken voor kerst open tot middernacht
Koken & etenDoe je aankopen voor de feestdagen gespreid, drukt Albert Heijn-topvrouw Marit van Egmond haar klanten op het hart. AH neemt een serie maatregelen in de aanloop naar kerst om te zorgen dat mensen hun boodschappen zo goed mogelijk kunnen doen. Een daarvan is het openstellen van winkels tot middernacht.
Delen per e-mail
De meeste Nederlanders vieren wel Kerstmis, maar doen dat dit jaar een beetje anders dan andere jaren. ,,We zien in ons jaarlijkse klantenonderzoek dat mensen erg naar kerst uitzien en ze zijn er al eerder mee bezig dan normaal", zegt Marit van Egmond in een digitale persconferentie in een kerstdecor op het hoofdkantoor van AH in Zaandam. ,,Mensen gaan het vaker vieren en we zien dat veel mensen meer tijd in de keuken willen doorbrengen om van het samenzijn iets bijzonders te maken."
De kerstperiode is een van de drukste tijden van het jaar voor Albert Heijn. De supermarktketen gaat klanten zoveel mogelijk stimuleren om gespreid boodschappen te doen. Daarom zijn op de drukke dagen voor kerst circa 250 winkels tot middernacht open. ,,Dat gaat vooral om winkels die nu tot 22.00 uur 's avonds open zijn", aldus Van Egmond. ,,Op eerste kerstdag zijn 645 winkels van Albert Heijn open. Op tweede kerstdag zijn dat er 914. Op nieuwjaarsdag zullen opnieuw 645 winkels open zijn.”
Bundel
Door de coronapandemie zijn we massaal online gaan bestellen. AH heeft de capaciteit al verdubbeld en met de feestdagen zullen veel klanten hun boodschappen graag laten bezorgen. Daarom worden vanaf komende zondag zes weken lang op alle dagen van de week boodschappen aan de deur gebracht. Daarnaast zal AH voor het eerst online bestelde boodschappen op tweede kerstdag gaan bezorgen. Van Egmond: ,,De klanten met een bundel krijgen voorrang.”
Een aanvullende maatregel om de drukte in te dammen: houdbare producten zijn in de weken ervoor in de bonusaanbieding.
Om klanten te helpen, zijn er receptenkaartjes in de winkels en de jaarlijkse Allerhande ligt vanaf 6 december - als de goedheiligman naar Madrid is vertrokken - in de winkel. De cover van het magazine werd vanmiddag onthuld. Het is een enorme trifle. AH noemt dit dessert ‘hét ultieme nagerecht dat door tienduizenden Nederlanders met kerst wordt geserveerd’.
De feestelijke Allerhande bevat klassiekers als rollade, wild, varkenshaas en kalkoen. Er staan wel vegetarische gerechten in, maar vega heeft niet de overhand. Klanten reageerden in 2018 teleurgesteld op de vele vegetarische recepten en vorig jaar greep Allerhande terug op de jaren 80. Joyce Bierman, bij Albert Heijn als directeur merkbeleving verantwoordelijk voor het magazine, zegt dat de klassiekers telkens iets bijzonders krijgen. Als voorbeeld noemt ze gerookte zalm. ,,Dat is een tompouce met bladerdeeg en avocadomousse. Wel vertrouwd, maar dan met een twist.”
Van Egmond kiest zelf voor de kerstdis voor zalmfilet met prosecco en pistachenootjes. ,,En een dag ga ik alleen maar toetjes eten”, zegt ze verlekkerd. ,,Want uit al die desserts kan ik niet kiezen.”
Voor wie het graag makkelijk wil, introduceert Albert Heijn een lijn met gemaksproducten onder de naam Culii. Het gaat om voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts. Ze zijn bedoeld voor twee personen. ,,Culii is ook na de jaarwisseling beschikbaar en het assortiment varieert met de seizoenen”, aldus Van Egmond. Wie er niet uitkomt in de keuken, kan in de kerstperiode een speciale hulplijn bellen.
Leren koken als een pro? Bekijk hieronder de video's met de beste tips:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Franse peuter stikt in stukje worst, ouders slepen vleeswarenleverancier voor rechter
De topman van vleesleverancier Herta moet maandag in het zuidwesten van Frankrijk voor de rechter verschijnen wegens de dood van een 2-jarig jochie. Hij stikte in 2014 in een stukje knakworst van het bedrijf. Dat wordt nu dood door schuld verweten ‘door kennelijk opzettelijke schending van een veiligheids- of voorzichtigheidsverplichting’, meldt de Franse nieuwszender France Info. -
PREMIUMOver de Tong
De Bout heeft een fijn weekmenu
Ooit werd Soerendonk in het televisieprogramma Het leukste gat van Nederland verkozen tot leukste dorp. Er is blijkbaar ook veel lekkers in Soerendonk. Een attente lezer wees ons op zijn smakelijke ervaringen uit de keuken van restaurant De Bout. -
Koken & eten
André van Duin steelt de show in Heel Holland Bakt: ‘Dit is meer een dood schildpadje’
Drie mannekes, drie vrouwkes. Dat zijn de zes overgebleven kandidaten zoals presentator André van Duin ze noemde tijdens de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt. Gisteren keken er bijna 3,4 miljoen mensen naar de bakwedstrijd. -
Koken&Eten
Waarom je dit blauwe bakje binnenkort niet meer vindt in je supermarkt
Het blauwe champignonbakje verdwijnt uit de schappen. Het is tijd voor een duurzamere, volledig gerecyclede variant. -
Klant geeft 3000 dollar fooi bij een biertje (en het was geen foutje)
Deze week bezorgde een vaste klant van restaurant Nighttown's in Cleveland in de staat Ohio het personeel een verrassing. Bij zijn vertrek op de laatste avond dat het restaurant open was, gaf hij 3000 dollar fooi.
-
Wat Eten We Vandaag: Pompoen-plaattaart met chipolataworstjes
Een plaattaart is supersnel klaar en je kan er van alles op doen wat je lekker vindt. Een handig gerecht om je restjes in te verwerken! Wij kiezen deze keer voor pompoen en chipolataworstjes. Dit recept is niet alleen lekker als avondmaaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje. -
Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel. -
Wat Eten We Vandaag: Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip
De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade.