Yvette kan door lockdown eindelijk droom waarmaken: een bakkerij aan huis (en ze is niet de enige)
Yvette Lejeune vond het als kind al leuk om te koken en te bakken. Dankzij corona heeft ze meer tijd voor haar hobby gekregen met als gevolg dat ze op 1 oktober vanuit huis haar eigen bedrijfje is gestart. Die stap hebben meer thuisbakkers genomen.
Yvette Lejeune (28) is niet de enige hobbybakker, die de lockdown heeft aangegrepen haar hart te volgen. Nederland is massaal aan het bakken gegaan tijdens corona, blijkt uit cijfers van BoldData, dat gebruik heeft gemaakt van gegevens van de Kamer van Koophandel en het CBS. In de eerste vijf maanden van dit jaar hebben maar liefst 185 Nederlanders zich inschreven bij de KvK als ‘brood- en banketbakker’. Bijna al deze nieuwe bakkers (83 procent) bestieren hun bakkerij vanuit huis.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Nasi Goreng
Nasi goreng is een van onze favoriete gerechten uit de Indonesische keuken. Het is net zo gemakkelijk om nasi zelf te maken, dus kant-en-klare pakjes zijn niet nodig. Wij serveren ’m met gerookte spekblokjes. Heb je ander vlees of restjes groente over in de koelkast? Voeg deze gerust toe, nasi goreng is een typisch no-waste recept. Geschikt voor kliekjes dus. -
Koken & Eten
Chili con carne maken? Met deze tips is het altijd een succes
Chili con carne is een van origine Mexicaans stoofgerecht. Je hebt er niet veel voor nodig: vaak heb je aan vlees, knoflook, ui, tomaten en bonen al genoeg. Maar hoe maak je dit gerecht nou zelf? Welke kruiden heb je bijvoorbeeld nodig, en hoe zorg je ervoor dat hij niet té pittig wordt? -
Koken & eten
TikTok-filmpje van oma die koekjes bakt met ongeduldige kleinzoon schiet naar recordhoogte
Een video van een oma die koekjes probeert te bakken met haar kleinzoon is miljoenen keren bekeken op social media. Het ventje kan niet wachten tot het bakken klaar is en saboteert keer op keer de gezamenlijke baksessie. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Met video
RIVM: Eet geen vis en garnalen uit Westerschelde
Eet zo min mogelijk zelf gevangen vis en schaal- en schelpdieren uit de Westerschelde en het Kanaal Gent-Terneuzen. Er zit te veel PFAS in, acht tot tien keer hoger dan bij vergelijkbare producten in de winkel.
-
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
Wat Eten We Vandaag: Chocolate chip cookies
Houd jij van verse koekjes, maar heb je niet altijd zin om in de keuken te staan? Dan is meal preppen dé oplossing voor jou. Zo kun je op elk moment van de dag het deeg laten ontdooien en binnen 15 minuten van een warm vers koekje genieten. -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk.